Gepubliceerd op 21 januari 2020 Leestijd 4 min.
Geschikt voor
Basisschool Kinderopvang
NULL
Gepubliceerd op 21 januari 2020 Leestijd 4 min.

Ouder-workshop-pakket

Kant-en-klare Ouder-Workshop-Pakketten

Ouders ondersteunen hun kinderen graag in hun ontwikkeling, maar weten niet altijd hoe ze dat op een goede manier kunnen doen. Hoe stimuleer je creatief denken bij jouw kind? Wanneer begin je met zindelijkheid? Waarmee prikkel je de nieuwsgierigheid? Op welke manier kan je aansluiten bij het aanbod van het kinderdagverblijf of de school? Met de Ouder-Workshop-Pakketten van de Rolf groep informeer jij eenvoudig en met veel plezier de ouders over onderwerpen als Zindelijkheid, Creativiteit, Bewegend Leren en Nieuwsgierigheid!

Ouder-Workshop-Pakket

Deze kant-en-klare Ouder-Workshop-Pakketten bevatten altijd:
• Een interessant thema voor ouders van kinderen van 0 tot 12 jaar.
• Een duidelijke handleiding, die je stap voor stap door de presentatie heen leidt.
• Een sprankelende presentatie boordevol informatie, foto’s en werkvormen.
• Bijlagen die je kunt aanpassen aan jouw eigen voorkeuren (met bijvoorbeeld het logo van jouw school of kinderdagverblijf).

Ouder-Workshop-Pakket Zindelijkheid

Elke ouder krijgt te maken met het thema zindelijkheid. Met dit Ouder-Workshop-Pakket informeer jij de ouders over zindelijkheid. Wat is zindelijkheid? Op welke leeftijd besteed je aandacht aan zindelijkheid? Hoe kan je het beste oefenen met zindelijkheid? Al deze vragen beantwoord jij door het geven van een interactieve presentatie. Zodat de ouders thuis vol vertrouwen aan de slag kunnen gaan met zindelijkheid.

Zindelijkheid

Ouder-Workshop-Pakket Nieuwsgierigheid

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. Nieuwsgierigheid is erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind, het helpt hen om veel te leren! Tijdens deze Ouder-Workshop laat je de ouders ervaren hoe zij de nieuwsgierigheid van hun kinderen kunnen stimuleren. Je leert de ouders goede vragen te stellen, niet te snel antwoord te geven, zelf nieuwsgierig te zijn en samen met hun kind op ontdekkingstocht te gaan!

workshop creativiteit

Ouder-Workshop-Pakket Creativiteit

Creativiteit gaat verder dan knutselen, toneel spelen en schilderen. Met dit Ouder-Workshop-Pakket ontdekken de ouders wat creativiteit is en hoe zij het bij hun kind kunnen stimuleren. Ze leren spelletjes om de fantasie van hun kind te prikkelen en ze leren dat creativiteit gestimuleerd wordt als hun kind de ruimte krijgt om zelf oplossingen te bedenken voor zijn problemen. Aan het einde van de Ouder-Workshop gaan de ouders naar huis met tips over creativiteit waarmee ze meteen aan de slag kunnen gaan!

Workshoppakket creativiteit

Meer weten over het geven van onze Ouder-Workshops? Bekijk deze video: https://vimeo.com/382408805/f863418aab

Ouder-Workshop-Pakket Zindelijkheid

Ouder-Workshop-Pakket Nieuwsgierigheid

Ouder-Workshop-Pakket Creativiteit