Gepubliceerd op 21 januari 2021 Leestijd 4 min.
Geschikt voor
Basisschool
NULL
Gepubliceerd op 21 januari 2021 Leestijd 4 min.

Slim aan de slag

Je gunt jezelf toch een mooie Dell laptop?

Door de veranderde werkomstandigheden (soms op school, soms thuis) merk je hoe handig het is dat je altijd toegang hebt tot je schooladministratie, je lesmethoden en je mail. Dat je de mogelijkheid hebt om je lessen online met je leerlingen te delen of lessen kunt opnemen en later onder je leerlingen kunt verspreiden. Dat je daarvoor de beschikking hebt over een mooie, betrouwbare en snelle laptop en dat je snel geholpen wordt op het moment dat er wat met je laptop aan de hand is.

Dell is recent gestart met de introductie van de vernieuwde serie Latitude laptops. Zo heeft Dell niet alleen de buitenkant maar vooral ook de binnenkant van de laptops vernieuwd.

Buitenkant van de laptop

Opvallend aan de buitenkant is dat de laptops kleiner en lichter zijn dan ooit. Dit omdat ze schermen met smalle randen gebruiken. Door deze smalle randen heb je een kleinere laptop terwijl het eigenlijke scherm even groot blijft. Zo is je laptop makkelijker mee te nemen zonder dat je er functionaliteit voor in levert.
In alle Latitude series (3000 – 5000 en 7000 ) is ook een 2 in 1 laptop beschikbaar. Dit type laptop heeft een touchscreen dat je kunt dubbelklappen.

Ook zijn de laptops voorzien van ingebouwde bescherming voor je privacy. Zo zijn steeds meer modellen voorzien van een vingerafdruklezer of van gezichtsherkenning. Ben je op zoek naar nog meer beveiligings- of privacy opties dan kun je kiezen uit laptops met automatische camerasluiting, Corning Gorilla Glass en Safescreen.

Nieuwste generatie Intel processoren en snelle WiFi AX kaart

Wanneer je online werkt verstuur je ongemerkt veel data via je WiFi verbinding. Denk aan schoolsoftware, video-overleg via Teams of Zoom, online lessen enz. De nieuwste Dell laptops zijn daarom uitgerust met een WiFi AX netwerkkaart. Dit is de nieuwste WiFi standaard die tot wel 3 x zo snel is als de voorganger. Ook zijn de Latitude laptops voorzien van de nieuwste en snelste 10e of 11e generatie Intel vPro processoren. Dat betekent dat je laptop snel opstart, programma’s snel laadt en ook video’s snel verwerkt.

Nieuwe interne software: Dell Optimizer

Nieuwe Latitude laptops zijn uitgerust met Dell Optimizer.  Deze kunstmatige intelligentie leert van jouw gedrag met de bedoeling een slimmere, meer gepersonaliseerde gebruikerservaring te creëren. Dell Optimizer verbetert automatisch de prestaties van de applicatie, de gebruiksduur van de batterij zodat je langer door kunt werken waar je ook bent.

Onderdeel van Dell Optimizer is Express Charge

Ken je dat? Stress doordat je accu bijna leeg is? Ingebouwde ExpressCharge software leert jouw dagelijkse gewoonten kennen en zorgt dat de accu optimaal blijft werken. Wanneer je je laptop niet tijdig kunt opladen, worden de instellingen op slimme ubtiele wijze aangepast, bijvoorbeeld door je scherm te dimmen of je door Bluetooth uit te schakelen wanneer je deze niet gebruikt.
Als je ExpressCharge Boost op het stopcontact aansluit, wordt je laptop binnen 20 minuten voor 35% opgeladen of met ExpressCharge tot 80%.

Duurzaamheid

Als onderwijsprofessional ben je dagelijks bezig voor kinderen dus ook de toekomst. Het kiezen voor duurzame producten draagt daaraan bij. De Dell Latitude laptops zijn de voorlopers in het duurzaamheidsprogramma van Dell. De laptops zijn gemaakt van materialen die lang mee gaan en die na gebruik gerecycled worden. Denk daarbij aan  aluminium, koolstofvezel en plastics. Duurzame keuzes, waaronder water gedragen verf en hergebruikte plastics uit de oceaan, worden in ook in de Latitude laptops gebruikt. Ook worden de laptops geleverd in 100% gerecyclede kartonnen verpakking. Mede daardoor zijn alle nieuwe Latitude laptops voorzien van minimaal de EPEAT[1] Silver classificatie of hoger.

Garantie en service

Niet echt nieuw in 2021 maar wel goed om te weten: mocht het gebeuren dat je laptop het een keer niet doet dan kun je terugvallen op de Dell garantie. Standaard worden de Latitude laptops geleverd met 3 jaar garantie. De invulling van de garantie is afhankelijk van jouw wensen. Dat kan variëren van het zelf opsturen van je laptop naar een Dell monteur tot het op locatie inwisselen van je laptop voor een vervangend exemplaar.

Over de beste passende service en garantie gaan we graag met je in overleg.

Meer weten over ons aanbod Dell laptops van de Rolf groep? Klik dan hier. Of neem contact op met onze klantenservice.

Hier kun je een video vinden over de Dell laptop Latitude

 

Bekijk hier een video over de Dell Latitude 5000 series