Gepubliceerd op 30 juni 2021
Leestijd 3 min.

Vorige week was het eindelijk zover: Microsoft deed Windows 11 uit de doeken. Dat klinkt mooi, maar het roept ook direct vragen op bij gebruikers. Daarom praten we je kort even bij.

Wat kun je verwachten?

Met Windows 11 krijg je de beschikking over veel nieuwe functies, een betere beveiliging en een nieuw uiterlijk. Volgens Microsoft is over elk detail nagedacht waardoor je een volledig nieuwe pc-ervaring krijgt.

De belangrijkste veranderingen op een rij

  • Nieuw startmenu met handige zoekfunctie die je direct ziet bij het opstarten.
  • Een geoptimaliseerde taakbalk en launcher interface met alle recente apps, bestanden en de zoekfunctie bij de hand.
  • Eenvoudiger multitasken of switchen tussen apps en programma’s met Snap layouts en Groups
  • Verticale tabs in plaats van horizontaal voor meer overzicht en sneller terugvinden van geopende programma’s.
  • MS Teams voortaan beschikbaar in Windows 11 zodat je direct kunt chatten of videobellen.
  • Betere mogelijkheden voor het werken op een tablet en zonder toetsenbord.
  • Geheugen functie bij gebruik meerdere beeldschermen zodat instellingen bewaard blijven.
  • Android applicaties zijn ook voortaan in Windows 11 beschikbaar zodat je hier bijvoorbeeld ook je social apps kunt gebruiken.
  • Tenslotte ook een hoger niveau van beveiliging.

Vragen en antwoorden over het upgraden naar Windows 11

Wat kost het upgraden naar Windows 11?

Voor de huidige gebruikers van Windows 10 komt Windows 11 beschikbaar als gratis upgrade. Goed nieuws dus om mee te beginnen. Uiteraard zal deze nieuwe upgrade nog wel moeten worden omgezet voor jouw school. Ook is het zaak om te controleren of je hardware voldoet aan de minimale hardware specificaties.

Kan ik iets voorbereiden voor de upgrade? 

Als je wilt, dan kun je in de komende periode al wat voorbereidend werk doen. Breng zelf of samen met ons je huidige hardware in kaart zodat je tijdig weet welke hardware de komende tijd aan vervanging toe is om te kunnen voldoen aan de minimale hardware eisen. Dan ben je straks goed voorbereid voor de upgrade.

Kan ik ook blijven werken met Windows 10?

Ja, dat kan! Windows 10 blijft een geweldige Windows-versie. Microsoft gaat Windows 10 daarom nog circa 4 jaar ondersteunen, tot en met 14 oktober 2025. Tot die tijd hebben we samen de tijd om na te denken over de overstap en waar nodig je hardware te vervangen.

Wanneer komt Windows 11 beschikbaar?

De nieuwe Windows versie komt eind 2021 beschikbaar! Een exacte datum is nog niet gegeven maar de verwachting is oktober of november. Zodra hierover meer duidelijkheid wordt gegeven zullen wij dit natuurlijk met je delen.

Heb je vragen?

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt. Neem contact op met je salesconsultant ICT om je vragen te bespreken. We helpen je graag!