Geschikt voor
Basisschool
Gepubliceerd op 09 mei 2018 Leestijd 5 min.

31 oktober 2018, de Rolf groep Ochten

'Met Hart- en Ziel'-inspiratiemiddag De nieuwe onderbouw

De onderbouw is in beweging. Zo zorgen we er samen voor dat het onderwijs blijft aansluiten op onze dynamische samenleving. Jij, als onderbouwleerkracht, ontwikkelt jezelf continu – om te blijven zorgen voor kwaliteitsonderwijs. Wij willen je daarbij inspireren.

Dat doen we, onder andere, in ons fysieke hart: Hartje Ochten. Dompel jezelf onder in 1000 m2 onderwijsinspiratie, bekijk, vergelijk, voel, maar vooral: probeer zelf uit! Op woensdag 31 oktober is Hartje Ochten het centrum van het onderbouw-onderwijs in Nederland. Zorg dat je daar bij bent!

Programma De nieuwe onderbouw 

14.00 – 14.30 uur: ontmoet elkaar
14.30 – 14.40 uur: trap af
14.40 – 15.10 uur: Hakim op z’n best

Een interactieve show voor kleine, maar zeker ook voor grote mensen. Met Hakim kun je namelijk lachen! Over van alles en met van alles. Het is iedere keer weer een verrassing waarmee hij aan komt zetten. Of het nu iets geks is uit de sprookjes van duizend en een nacht, iets geestigs met stoere cowboys en indianen of picknick perikelen in de buitenlucht: alles is mogelijk met Hakim (bekend van Sesamstraat) en geeft jou volop inspiratie voor jouw school of misschien wel jouw les!

15.15 – 17.30 uur (30 min per thema):

 1. Rijke leeromgeving in je hoeken
  Jonge kinderen leren door te spelen. Maar hoe richt je de hoeken nu zó in dat de kinderen zich goed kunnen ontwikkelen? In deze workshop, door Bianca Antonissen van JufBianca.nl, leer je wat de meest gemaakte fout is bij het inrichten van hoeken en hoe je élke hoek uitdagend kunt maken. Met de tips kun je direct de volgende dag aan de slag!
 2. Op stoom met STEAM, kleuters in de 21e eeuw
  Ervaar wat S(cience)T(echnology)E(ngineering)A(rts)M(ath) inhoudt en leer hoe je STEAM-materialen in je onderbouwgroep kunt inzetten. Je zult ervaren hoe leuk het is en merken dat je eigenlijk al STEAM gebruikt! Door Jacqueline Rekers, ondernemer in onderwijs bij OinO-Advies.
 3. De nieuwe Onderbouwgroep met nieuwe materialen
  Stel je de ideale kleutergroep voor. Welke materialen helpen de kinderen bij hun ontwikkeling? Hoe oogt de ruimte, hoe is de sfeer? Het zijn vragen die ons dagelijks bezighouden. We nemen je graag mee in onze gedachtengang, die leidt tot ontwerpkeuzes voor de ROLF-materialen. Ga ook lekker zelf aan de slag met de materialen in onze ingerichte onderbouwgroep in Ochten, want: spelen is leren! Door Astrid van der Meer en Marieke Gouw, onderbouwconsulenten de Rolf groep.
 4. Van idee naar kist!
  We lanceren je in de wereld van de ontwerper. Je ontdekt hoe een ontwerpproces van Rolf producten vorm krijgt. Door Magda Jacobs, productontwikkelaar Rolf producten.

17.30 uur: neem afscheid voor nu, maar houd contact!

Onderaan of aan de linkerzijde van deze pagina kun je je aanmelden voor deze middag.

Van idee naar kist of naar de Rolf groeipuzzel…

De ‘Met Hart en Ziel’-inspiratiemiddag vindt plaats bij de Rolf groep in Hartje Ochten, Mercuriusweg 14.

Concept inspiratiemiddagen

Drie keer per jaar zal de showroom van de Rolf groep, Hartje Ochten, het toneel zijn van ontmoeten, inspireren, delen, uitproberen en leren – rondom onderwerpen als het kinderbrein, privacy, onderbouw, creatief, digitalisering of STEAM. Kort (van 2 tot 5), interactief, kernachtig, illustratief, met hapje en drankje en… staand! Want (inter)actie staat voorop. Elke middag is anders, wat betreft onderwerp, deskundigen en werkvormen.

We willen jou de beste gebruikerservaring geven op onze website en webshop. Daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om de website beter te laten werken. Hiermee kunnen wij en - met de Rolf groep samenwerkende partijen - jouw internetgedrag volgen en advertenties relevant maken. Als je verder gaat op onze website dan ga je hiermee akkoord. Meer informatie is te lezen bij Privacy en Cookies.