Geschikt voor
Basisschool
NULL
Gepubliceerd op 09 mei 2018 Leestijd 5 min.

31 oktober 2018, de Rolf groep Ochten

'Met Hart- en Ziel'-inspiratiemiddag De nieuwe onderbouw

De onderbouw is in beweging. Zo zorgen we er samen voor dat het onderwijs blijft aansluiten op onze dynamische samenleving. Jij, als onderbouwleerkracht, ontwikkelt jezelf continu – om te blijven zorgen voor kwaliteitsonderwijs. Wij willen je daarbij inspireren.

Dat doen we, onder andere, in ons fysieke hart: Hartje Ochten. Dompel jezelf onder in 1000 m2 onderwijsinspiratie, bekijk, vergelijk, voel, maar vooral: probeer zelf uit! Op woensdag 31 oktober is Hartje Ochten het centrum van het onderbouw-onderwijs in Nederland. Zorg dat je daar bij bent!

Jullie hebben er zin in en wij ook want deze middag is VOL!

MAAR ER IS GOED NIEUWS…

We gaan nog een middag organiseren voor de onderbouw op woensdag 6 februari 2019. Momenteel laten wij onze hersens kraken over een net zo’n inspirerend en rijk programma voor deze middag als die voor 31 oktober.

Aan jou om jezelf alvast te verzekeren van een plekje! Schrijf je alvast in >

Ps. Hakim op z’n best is er sowieso weer in februari! 

Programma De nieuwe onderbouw

TijdActiviteit
14.00 – 14.30 uurOntmoet elkaar
14.30 – 14.40 uurTrap af
14.40 – 15.10 uurHakim op z’n best

Een interactieve show voor kleine, maar zeker ook voor grote mensen. Met Hakim kun je namelijk lachen! Over van alles en met van alles. Het is iedere keer weer een verrassing waarmee hij aan komt zetten. Of het nu iets geks is uit de sprookjes van duizend en een nacht, iets geestigs met stoere cowboys en indianen of picknick perikelen in de buitenlucht: alles is mogelijk met Hakim (bekend van Sesamstraat) en geeft jou volop inspiratie voor jouw school of misschien wel jouw les!
15.15 – 17.30 uurRijke leeromgeving in je hoeken

Jonge kinderen leren door te spelen. Maar hoe richt je de hoeken nu zó in dat de kinderen zich goed kunnen ontwikkelen? In deze workshop, door Bianca Antonissen van JufBianca.nl, leer je wat de meest gemaakte fout is bij het inrichten van hoeken en hoe je élke hoek uitdagend kunt maken. Met de tips kun je direct de volgende dag aan de slag!
Op stoom met STEAM, kleuters in de 21e eeuw

Ervaar wat S(cience)T(echnology)E(ngineering)A(rts)M(ath) inhoudt en leer hoe je STEAM-materialen in je onderbouwgroep kunt inzetten. Je zult ervaren hoe leuk het is en merken dat je eigenlijk al STEAM gebruikt! Door Jacqueline Rekers, ondernemer in onderwijs bij OinO-Advies.
De nieuwe Onderbouwgroep met nieuwe materialen

Stel je de ideale kleutergroep voor. Welke materialen helpen de kinderen bij hun ontwikkeling? Hoe oogt de ruimte, hoe is de sfeer? Het zijn vragen die ons dagelijks bezighouden. We nemen je graag mee in onze gedachtengang, die leidt tot ontwerpkeuzes voor de ROLF-materialen. Ga ook lekker zelf aan de slag met de materialen in onze ingerichte onderbouwgroep in Ochten, want: spelen is leren!
Door Astrid van der Meer en Marieke Gouw, onderbouwconsulenten de Rolf groep.
Van idee naar kist!

We lanceren je in de wereld van de ontwerper. Je ontdekt hoe een ontwerpproces van Rolf producten vorm krijgt.
Door Magda Jacobs, productontwikkelaar Rolf producten
17.30 uurNeem afscheid voor nu, maar houd contact!

Van idee naar kist of naar de Rolf groeipuzzel…

De ‘Met Hart en Ziel’-inspiratiemiddag vindt plaats bij de Rolf groep in Hartje Ochten, Mercuriusweg 14.

Concept inspiratiemiddagen

Drie keer per jaar zal de showroom van de Rolf groep, Hartje Ochten, het toneel zijn van ontmoeten, inspireren, delen, uitproberen en leren – rondom onderwerpen als het kinderbrein, privacy, onderbouw, creatief, digitalisering of STEAM. Kort (van 2 tot 5), interactief, kernachtig, illustratief, met hapje en drankje en… staand! Want (inter)actie staat voorop. Elke middag is anders, wat betreft onderwerp, deskundigen en werkvormen.

Een printje nodig? Download de leaflet van de inspiratiemiddag De nieuwe onderbouw.