Gepubliceerd op 09 november 2020 Leestijd 5 min.
Geschikt voor
Basisschool
NULL
Gepubliceerd op 09 november 2020 Leestijd 5 min.

Slim aan de slag

Inschrijving geopend: De Nationale Opleiding Digitale Geletterdheid Expert

Aan het begin van dit schooljaar zijn we voortvarend van start gegaan met de eerste opleidingstrajecten om gepassioneerde onderwijsmensen op te leiden tot experts in Digitale Geletterdheid. De animo hiervoor blijkt groot en de eerste reacties zijn enorm enthousiast. Dat maakte de keuze gemakkelijk om ook in januari 2021 te starten met een nieuw opleidingstraject, waarmee we uiteraard de inzichten van de eerste groep meenemen om verder te optimaliseren!

Wat is de Nationale Opleiding Digitale Geletterdheid Expert? 

Deze opleiding is gericht op het creëren van draagvlak en het krijgen van inzichten om aan de slag te gaan met Digitale Geletterdheid op jouw school. Dit is belangrijk, omdat dit een onderdeel wordt van het onderwijscurriculum van elke (basis)school. We zorgen ervoor dat jij met je collega’s aan de slag kunt om samen stappen te zetten die passen bij jullie schoolontwikkeling. Elke deelnemer loopt dus zijn eigen traject. Uiteraard volg je samen de kennissessies, waarbij je veel van en met elkaar leert.  

Voor wie is deze opleiding bedoeld? 

We gaan er bij de start van de opleiding vanuit dat je een globaal beeld hebt van wat Digitale Geletterdheid inhoudt. Weet je dat nog niet, dan is er geen probleem, want dan bieden we je vooraf een e-learning aan waarin we dat uitleggen. Daarna gaan we kijken naar jouw schoolsituatie: wat is jouw rol? Hoe zien collega’s jou? Welke uitdagingen zijn er? De opleiding is niet alleen voor ict-coördinatoren, maar juist ook voor leerkrachten met affiniteit met digitaal leren en online leermiddelen. 

Wat levert het me op? 

Je gaat dus aan de slag met Digitale Geletterdheid. Dat levert zowel voor jezelf als voor jouw schoolorganisatie een heleboel op, op alle niveaus. In strategisch opzicht ga je aan de slag met visie en doelen, door voor jou en je collega’s een digitale routekaart samen te stellen. Maar ook op operationeel niveau kom je niets tekort; met een rugzak vol inspiratie waar je na elke bijeenkomst de volgende dag mee aan de slag kunt! 

Hoe lang duurt deze opleiding? 

Anders dan veel andere opleidingen rond je deze opleiding in 1 jaar af. We organiseren 8 kennissessies, die steeds een hele dag duren en waar steeds een ander aspect aan bod komt. Voor deze aspecten maken we gebruik van experts op dit gebied. Tussendoor heb je per bijeenkomst gemiddeld een studielast van 4 uur per bijeenkomst. De totale studielast van deze opleiding is geraamd op 100 uur. 

Daar wil ik meer van weten!  

We starten in januari 2021 met minimaal twee nieuwe opleidingstrajecten. Wil je weten waar en ben je op zoek naar de studiewijzer? Kijk dan vooral op onze themapagina, die volledig gewijd is aan deze opleiding. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn om deze opleiding binnen jouw bestuur of stichting te organiseren? Neem dan contact op met onze opleidingsmanager Marvin Reuvers