Gepubliceerd op 2 april 2021
Leestijd 5 min.

Kinderen leren door online informatie op te zoeken, lezen een boek, stellen vragen of gaan op ontdekking. Maar welke innovatieve manieren zijn er om kennis op te doen over bijvoorbeeld kamelen?

Hoe kunnen kinderen leren op een innovatieve manier?

Brenda van Rijn is educatief ontwikkelaar bij de Rolf groep. Ze houdt zich bezig met het verrijken van het onderwijs met kwalitatief goede producten waarmee professionals worden geholpen en kinderen zich verder kunnen ontwikkelen. Brenda: “Kinderen doen op verschillende manieren kennis op over een onderwerp. Van het zoeken naar informatie tot op ontdekking gaan. De lessenserie van Les Go combineert al deze manieren. Een les van Les Go is een complete les over een onderwerp waarin er kennis wordt opgedaan, ze ervaren en leren met Augmented Reality en ze de kennis toepassen met werkvormen. Het ervaren van een dier, bijvoorbeeld een kameel, wordt met Augmented Reality opeens werkelijkheid, zonder dat ze de dierentuin bezoeken! De lessen van Les Go zijn uniek, beredenerend, motivatie verhogend en vooral eenvoudig.

Augmented Reality (AR) lessen

Een Augmented Reality les sluit aan bij de kerndoelen van het SLO en iedere les bestaat uit drie onderdelen: kennen, ervaren en verwerken. Bij iedere AR les ontvang je een handleiding met duidelijke uitleg zodat je de les eenvoudig kunt verzorgen.

Hoe werkt een AR les

  • De kinderen doen kennis op over het onderwerp met een interactieve presentatie.
  • De kinderen beleven het onderwerp in 3D via AR.
  • De kinderen verwerken de informatie door creatieve en speelse verwerkingsopdrachten.

Om de lessen te kunnen uitvoeren heb je en mobiel device en een computer of laptop met PowerPoint nodig.

Thema’s AR lessen

Er zijn ruim 20 thema’s waar een AR les goed bij kan aansluiten. Ben je met Egypte in de klas bezig? Dan is de AR les over kamelen of piramides heel geschikt. We hebben een overzicht gemaakt van de huidige AR thema’s met de bijbehorende lessen. Zoals je ziet, hebben we voor drie leeftijdsgroepen een les per thema.

AR licentie

Het aanbod aan AR lessen wordt continu uitgebreid.

Bekijk de video:

AR-lessen

Augmented Reality (AR) schoollicentie

Wil jij het hele jaar structureel gebruik maken van lessen met Augmented Reality? Dat kan met de AR schoollicentie! Een AR schoollicentie bestaat uit ruim 50 complete AR lessen. Neem je een AR schoollicentie af, dan ontvang je 10 maanden lang de 3 nieuwste lessen en 2 maanden 3 themalessen die aansluitend zijn bij thema’s binnen het onderwijs. Zo kunnen we al aankondigen dat de lessen in mei gaan over natuur in de stad en de lessen in juni over schoolreisjes.

Lees meer over Augmented Reality lessen of de schoollicentie >

Maak het hele jaar structureel gebruik van de Augmented Reality lessen

Bestel de AR schoollicentie