Gepubliceerd op 17 mei 2021
Leestijd 5 min.

Het afgelopen jaar hebben veel leerkrachten hybride onderwijs gegeven: een deel van de leerlingen was aanwezig in de klas en een deel was virtueel aanwezig. De intrede van hybride onderwijs stelt eisen aan de voorzieningen om een optimale leeromgeving te creëren. Wat zijn deze eisen en hoe creëer je een optimale leeromgeving voor iedereen?

Ad de Kleuver, werkzaam als Category manager ICT bij de Rolf groep, weet alles over de ideale leeromgeving voor kinderen als het om ICT gaat: “Het belangrijkste is dat je wilt dat iedereen gewoon mee kan blijven doen. Of je nu vanuit huis virtueel aansluit of in de klas aanwezig bent. De juiste en goede hardware zijn essentieel.

Ad geeft 3 tips hoe je een optimale leeromgeving voor leerlingen creëert:

Tip 1: Mobiele en stevige laptops en chromebooks

Laptops en chromebooks krijgen in het onderwijs veel te verduren. Daarom is het belangrijk dat laptops en chromebooks stevig zijn en tegen een stootje kunnen.

Een laptop die aan deze eisen voldoet is de Dell 3120 Latitude Non touch laptop. Deze laptop heeft een verbeterde grip, morsbestendig toetsenbord, afgeronde hoeken en rubberen randen. Hierdoor is de laptop mors- en valbestendig en kidsproof. Een ECO beschermhoes zorgt ervoor dat je de devices veilig mee naar huis kunt geven.

Denk voor het aanschaffen ook goed na hoe je de laptops op school gaat opbergen. Met een laptopkar kun je de gebruikte laptops veilig opbergen en opladen.

Tip 2: Camera met microfoon

Een camera is onmisbaar voor een goede brug tussen de leerkracht en leerlingen die virtueel aanwezig zijn. Je wilt leerlingen die virtueel aansluiten zoveel mogelijk het gevoel geven dat ze fysiek in de klas aanwezig zijn. Daarvoor moeten zij jou goed kunnen zien én horen. Met een HuddleCamHD zorg je voor deze ‘in-class’ ervaring.

Tip 3: Onafhankelijk werken in de cloud

Als leerlingen vanuit huis virtueel aansluiten, wil je dat de leerlingen hetzelfde op hun laptop, chromebook of iPad kunnen zien als de leerlingen in de klas. Door te werken in de cloud hoeven apparaten niet meer fysiek op school te zijn om ze te kunnen beheren of toegang te krijgen tot documenten. Zo kan de leerling vanuit huis vlekkeloos mee doen met zijn klasgenoten én kun jij als leerkracht ook de devices op afstand beheren.

Heb jij vragen over hybride onderwijs?

Neem dan contact op met onze hardware specialisten:

Thijs Zwart: 06 5435 6044
Stefan Nagtegaal: 06 5148 5665

Samen zorgen we ervoor dat iedereen mee kan doen.