Gepubliceerd op 4 oktober 2022
Leestijd 5 min.

Als kinderen iets lezen, onthouden ze slechts 10%. Door iets te ervaren wordt maar liefst 90% onthouden! Maar hoe geef je deze ervaring didactisch goed vorm? Maak kennis met Avantis World.

Leerscènes met meeslepende ervaringen

Avantis World is een digitaal themapark. Net als elk ander themapark is Avantis World opgedeeld in landen met verschillende zones en leerscènes die de kinderen zelfstandig kunnen verkennen. Elke leerscène biedt een volledig meeslepende ervaring waarin kinderen kunnen ontdekken en onderzoeken alsof ze er persoonlijk bij zijn.

Avantis World

Leren was nog nooit zo leuk!

Neem de kinderen mee naar plaatsen wat je zelf niet kunt voorstellen. Ga naar de maan of duik in een plantencel. Avantis World laat je het onmogelijke verkennen, allemaal vanuit de veiligheid van een ClassVR-headset of webbrowser. Leren was nog nooit zo leuk!

Verrijk je geschiedenisles met de Trip Through Time Land

Trip Through Time Land is het historische gebied van Avantis World waar kinderen zichzelf in de schoenen plaatsen van mensen die lang geleden leefden. Doe je ClassVR-bril op en zie hoe onze wereld eruit zag tijdens bijvoorbeeld de tweede wereldoorlog. Wandel voorbij de boekenkast aan de Prinsengracht 263 en zie waar het gezin van Anne Frank zich met nog 4 onderduikers 2 jaar lang schuil heeft gehouden in het Achterhuis.

Anne Frank huis

Leerkrachten dashboard

Via het handige leerkrachten dashboard heb je zicht op alle informatie; hoeveel ‘park tickets’ zijn er nog beschikbaar, wat is de voortgang van de kinderen in het park, et cetera.

Informatie beklijft beter

Deze unieke leerervaring maakt niet alleen het leren leuk, het vergroot ook het behoud van kennis. Lees meer over Avantis World of vraag een demo aan. Freddy van der Woude, VR specialist, vertelt je graag meer over deze unieke leerervaring!

Ervaar Avantis World zelf met een demo van ClassVR-Nederland.

Ja, ik wil een demo ClassVR aanvragen