Gepubliceerd op 14 mei 2020 Leestijd 4 min.
Geschikt voor
Basisschool
NULL
Gepubliceerd op 14 mei 2020 Leestijd 4 min.

Slim aan de slag

Hoe vergroot je de betrokkenheid van je leerling tijdens een instructievideo?

Leren m.b.v. instructievideo’s kan een uitkomst zijn, maar hoe haal je hier meer uit? Uit studies blijkt dat een begeleidingsstrategie waarbij de leerling na en tijdens de uitleg zelf aan de slag gaat werkt (Renkl, Atkinson & Grosse, 2004). Met Microsoft Stream is dit mogelijk!

Microsoft Stream

Je opgenomen lessen zijn in Stream te verrijken met Microsoft Forms en interactief te maken. Deze Formulieren zijn op elke gewenste plek toe te voegen aan de video, zodat de leerlingen de geboden theorie meteen kunnen oefenen. De gegevens worden opgeslagen, zodat de leerkracht ziet of de stof is begrepen en effectieve feedback kan geven. Bovendien wordt nu inzicht verworven over de actieve deelname aan de les en hoe goed er geluisterd is.

  • Door gebruik te maken van Microsoft formulieren in je video is goed te inventariseren in hoeverre de lesstof is gevolgd en begrepen. Indien je de lesstof wilt afsluiten met een online toets met daaraan een beoordeling gekoppeld, dan is dat ook mogelijk.
  • Door de interactieve video’s handig te delen in een kanaal in Teams bij je klas, maak je het een onderdeel van je lesomgeving. Hier lees je daar meer over.
  • Het goed didactisch inzetten van digitale middelen is een vaardigheid die hoort bij Digitale geletterdheid en bepaalde expertise vraagt. Klik hier voor meer informatie over onze Nationale Opleiding Digitale Geletterdheid Expert
  • Hier lees je meer informatie over de inzet van de videocamera in jouw klas.

 

Wil je meer informatie of weten hoe Formulieren je videoles interactief kunt maken , dan hoor ik graag van je.