Geschikt voor
Basisschool
Gepubliceerd op 08 februari 2018 Leestijd 3 min.

Vraag het de expert

"Hoe richten wij onze ICT in voor de digitale Centrale Eindtoets?"

Bij ons komen steeds meer vragen binnen over de digitale adaptieve Centrale Eindtoets, ook wel genoemd: de Facet Digitale Eindtoets. De meest gehoorde vraag is: "Hoe richten wij onze ICT in voor de digitale Centrale Eindtoets?"

Om te beginnen is het handig om eerst uit te zoeken of je aan alle vereisten voldoet om de digitale toets af te nemen. Doe hiervoor de quickscan, dan weet je het binnen 3 minuten. Je ontvangt ook een aantal adviezen waarmee je verder kunt.

Aangezien je de toets online wilt doen adviseer ik om te checken of de techniek up to date is. Dus:

  1. Check de beschikbaarheid en snelheid van de internetverbinding.
  2. Check de beschikbaarheid en snelheid van de WiFi verbinding (belangrijk wanneer je Chromebooks gaat gebruiken)
  3. Test van tevoren of alle devices voldoen aan de volgende systeemeisen: Processor X86-64, Intern geheugen 4 GB, Minimale schermresolutie 1024 x 768, mogelijkheid voor headset.
  4. Check of Windows laptops via een kabel aan het netwerk gekoppeld kunnen worden.
  5. Check of er voor elk device (laptop, desktop, Chromebook) een koptelefoon, toetsenbord en muis beschikbaar is.

Als je het makkelijker vindt wanneer wij die check voor je uitvoeren, dan kun je via onze Infodesk (088 410 10 20) meteen een afspraak maken.

Welk pakket heeft jouw school nodig?

Pakket Windows:

Ondersteuning bij toetsafname via een Windows netwerk.

Wij installeren de benodigde software op je schoolserver. Deze software is natuurlijk eerst door ons gecheckt en getest. Ook zorgen we ervoor dat je de werkstations waarmee je de toets wilt afnemen in de beveiligde toetsmodus kunt plaatsen. Tenslotte sturen we je een handleiding en een document met daarin tips en trucs zodat je goed voorbereid bent op het moment dat je de eindtoets gaat afnemen.

Pakket Google:

Ondersteuning bij toetsafname via een Google omgeving.

Wij maken in de Google omgeving van jouw school een aparte toetsomgeving aan. De Chromebooks die je tijdens het toetsen gaat gebruiken koppelen we aan de nieuwe toetsomgeving. Op het moment dat je de toets wilt afnemen bel je onze Infodesk en zij plaatsen de Chromebooks voor je in de beveiligde toetsmodus. Tenslotte sturen we je een handleiding en een document met daarin tips en trucs zodat je goed voorbereid bent op het moment dat je de eindtoets gaat afnemen.

Speciaal aanbod voor onze klanten

Scholen waarvoor de Rolf groep het Windows netwerk of het Google domein beheert, kunnen gebruikmaken van een speciaal aanbod. Voor slechts €125 (ex. BTW) per schoolserver zetten we alles wat je nodig hebt voor je klaar.

Meer lezen?

Informatie over Facet Digitale Centrale eindtoets 2018

Heb je ook een vraag voor de Rolf groep?

Laat het ons weten via dit formulier. Je ontvangt zo snel mogelijk antwoord van onze expert.