Geschikt voor
Basisschool
Gepubliceerd op 12 maart 2018 Leestijd 3 min.

Boost je kennis

Hoe help jíj hoogbegaafde kinderen verder?

Ga jij 5 oktober naar het Nationaal Onderwijs Congres van OinO Advies in het Spant in Bussum? Doe dan mee aan de workshop van Novilo over de begeleiding van hoogbegaafde kinderen. Denk nu niet dat die bollebozen al aandacht genoeg krijgen. Vaak gaat het juist om leerlingen die onderpresteren en hun motivatie verliezen.

7 Uitdagingen in het onderwijs aan cognitief getalenteerde kinderen

De workshop is ontleend aan het boek ‘7 Uitdagingen in het onderwijs aan cognitief getalenteerde kinderen‘, van Tijl Koenderink. Dick Verwij van Novilo schetst een paar van de 7 uitdagingen waar hoogbegaafde kinderen voor staan. “Zeg maar liever valkuilen, want hoogbegaafde kinderen kunnen tegen problemen aanlopen waarvoor ze echt extra begeleiding nodig hebben. Omdat je gewend bent dat je alles in een keer snapt, hoef je geen moeite te doen om iets te leren. Gevolg: je leert niet hóe je moet leren. Samenwerken is niet prettig als anderen op een lager niveau functioneren, je bent dan nooit tevreden met het gezamenlijke resultaat. Een ander punt is dat door de grote sprongen die je maakt, er kennishiaten kunnen ontstaan. Als de leerkracht die niet opmerkt, kun je daar later echt tegenaan lopen.”

Deze en andere valkuilen komen aan bod in de workshop op het Nationaal Onderwijs Congres op 5 oktober 2018 in Bussum. In een uur leer je:

  • Alles over de risico’s van hoogbegaafdheid.
  • Hoe je voorkomt dat die risico’s optreden.
  • Hoe je hoogbegaafde kinderen stap voor stap weer aan het leren krijgt.

 

Meer weten over Novilo?

Bekijk hier de website.

Het Nationaal Onderwijs Congres mag je niet missen!

5 oktober 2018 in ‘t Spant in Bussum.

Het thema is: de kracht van verbinden.

Naast een heel scala aan workshops en een beursplein hebben wij ook drie inspirerende sprekers uitgenodigd.

  • Eric Corton – Allround Radio&TV presentator, acteur, ambassadeur van het Rode Kruis
  • Paul Smit – Cabaretier, filosoof, trainer
  • Jordi van de Bovenkamp – Creative director BoomerangCreate, Galerie Jordi (RTL Late Night), PadoemPatsss (BNN), Grappigste Twitterer (2013)

Wil je meer weten over het programma of  je alvast aanmelden voor het congres?