Geschikt voor
Basisschool
Gepubliceerd op 11 april 2018 Leestijd 2 min.

Boost je kennis

Hoe creatief ben jij eigenlijk?

Wat heeft creativiteit te maken met de ontwikkeling van jonge kinderen? En hoe creatief ben je zelf? Je ontdekt het in de workshop 'Het jonge kind en creativiteit' tijdens het Nationaal Onderwijs Congres op 5 oktober in het Spant in Bussum.

“Waar jonge kinderen wel 60 oplossingen voor een vraagstuk zien, komen volwassenen niet verder dan 7. Hoe ouder we worden, hoe meer creativiteit er verloren gaat”, vertelt workshopleider Brenda van Rijn van OinO-Advies. “En dat terwijl we creativiteit hard nodig hebben om flexibel te zijn in een snel veranderende wereld. Als leerkracht heb je hierin een belangrijke rol. Stimuleer je creativiteit met kleurplaten en het aanbieden van door jou gekozen materialen? Of geef je alle ruimte en keuzemogelijkheden? Samen met mijn collega Gerreke Gierveld laat ik je in de workshop je eigen creativiteit opnieuw ontdekken. Pablo Picasso zei eens: ‘Ieder kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is er een te blijven als je groot wordt.”

Wij gaan dat creatieve kind in jou weer naar boven halen:

  • Je verzamelt creatieve ideeën, die je meeneemt naar je klas.
  • Je ontdekt wat echte creativiteit is en hoe je die – ook bij jezelf – kunt stimuleren.
  • Je ontdekt waarom creatief denken zo belangrijk is in deze tijd.

Het Nationaal Onderwijs Congres mag je niet missen!

5 oktober 2018 in ’t Spant in Bussum.

Het thema is: de kracht van verbinden.

Naast een heel scala aan workshops en een beursplein hebben wij ook drie inspirerende sprekers uitgenodigd.

  • Eric Corton – Allround Radio&TV presentator, acteur, ambassadeur van het Rode Kruis
  • Paul Smit – Cabaretier, filosoof, trainer
  • Jordi van de Bovenkamp – Creative director BoomerangCreate, Galerie Jordi (RTL Late Night), PadoemPatsss (BNN), Grappigste Twitterer (2013)

Wil je meer weten over het programma of  je alvast aanmelden voor het congres?

We willen jou de beste gebruikerservaring geven op onze website en webshop. Daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om de website beter te laten werken. Hiermee kunnen wij en - met de Rolf groep samenwerkende partijen - jouw internetgedrag volgen en advertenties relevant maken. Als je verder gaat op onze website dan ga je hiermee akkoord. Meer informatie is te lezen bij Privacy en Cookies.