Gepubliceerd op 09 april 2018 Leestijd 3 min.
Geschikt voor
Basisschool Kinderopvang
NULL
Gepubliceerd op 09 april 2018 Leestijd 3 min.

Vraag het de expert

"Hoe communiceer ik eenvoudig met bezoekers van mijn locatie?"

Leerlingen, ouders, bezoekers, collega's: elke school of kinderdagverblijf krijgt op verschillende momenten uiteenlopende groepen mensen over de vloer. En aan al deze groepen heb je weer iets anders te vertellen. Geen wonder dat wij vaak de volgende vraag voorgelegd krijgen: hoe stemmen wij onze communicatie handig af op uiteenlopende doelgroepen? Consultant Jeroen Wijdenes van ons team Digitale Presentatiemiddelen geeft antwoord op deze vraag.

“Vooral op brede scholen en integrale kindcentra is het een komen en gaan van verschillende doelgroepen. Kinderen van 0 tot 12 jaar en hun vaders, moeders, oma’s en opa’s. Leerkrachten, ondersteunend personeel, pedagogisch medewerkers en soms ook buurtbewoners. Je bereikt deze mensen niet allemaal met briefjes, mailtjes en nieuwsbrieven. Wel met professionele informatieschermen.”

Narrowcasting maakt communiceren makkelijk

Narrowcasting is communiceren via een informatiescherm met al je verschillende doelgroepen. De informatie die je op het scherm zet, is qua inhoud en timing nauwkeurig op hen afgestemd. Jeroen: “Zo kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat berichten voor leerlingen tijdens de schooluren te zien zijn. Informatie voor medewerkers publiceer je als de leerlingen naar huis zijn. En zaken die voor ouders interessant zijn – zoals reminders voor ouderavonden en aankondigingen van vakanties – laat je zien tijdens de haal- en brengmomenten.”

Afhankelijk van de bijgeleverde software kun je je scherm heel gemakkelijk beveiligen en beheren. Bovendien kun je:

  • Templates in je eigen huisstijl maken.
  • Tabellen maken en beheren.
  • Externe content publiceren (YouTube, Twitter, RSS).
  • Roosterkoppelingen realiseren.