Gepubliceerd op 11 november 2019 Leestijd 4 min.
Geschikt voor
Basisschool Kinderopvang
NULL
Gepubliceerd op 11 november 2019 Leestijd 4 min.

Vraag het de expert

Hoe bied ik de decemberdrukte het hoofd?

De hoge werkdruk in het basisonderwijs is helaas een feit. Daarbovenop komen in de maand december allerlei extra niet-lesgebonden taken en vallen collega’s uit door bijvoorbeeld griep. Hoe bied je deze drukte het hoofd? Zolang er niet meer handen in de klas zijn, kun je veel winst behalen met goed plannen, organiseren en efficiënt omgaan met je tijd.

Efficiënter organiseren

Marloes Lubberding en Linda Groot van Leerkracht organizer hebben zich gespecialiseerd in praktische tools waarmee leerkrachten hun werk efficiënter kunnen organiseren. Zoals een agenda voor werk en privé, een Overdrachtsboek voor duopartners en allerlei andere plan-items. Marloes: “Daarbij kiezen we bewust voor een vrolijke, kleurrijke uitstraling, zodat je niet alleen gestructureerd kan werken, maar ook blij van onze producten wordt.”

Schoolplanner en Gespreksblok

Overzichtelijk plannen én uitvoeren geeft meer tijd en minder werkdruk. Linda: “Om leerkrachten hierbij te helpen, hebben wij onder andere de Schooldagplanner en het Gespreksblok ontwikkeld. Met de Schooldagplanner hou je in één oogopslag grip op al je niet-lesgebonden taken. Het Gespreksblok helpt je snel en overzichtelijk een overleg voor te bereiden, uit te voeren én te administreren. Echt, dat scheelt heel veel tijd.“

Leerkracht Nienke werkt nu een halfjaar met de Schooldagplanner is daar zeer tevreden mee: “Hij ligt standaard op mijn bureau en telkens als me iets te binnen schiet of wanneer iemand iets doorgeeft, noteer ik dit direct. Vervolgens kan ik het loslaten en me verder concentreren op andere dingen. Ik heb het Gespreksblok nu ook besteld en ben benieuwd of dit ook rust in mijn hoofd gaat opleveren.”

Download gratis checklists en formulieren

Wil jij ook rustig aan de kerstvakantie ingaan? Op Pinterest en in onderwijsblogs vind je een wereld aan tips & trucs. Geen tijd om te zoeken? Linda en Marloes van Leerkracht organizer bieden je gratis allerlei handige checklists en formulieren voor overdrachten, oudergesprekken en de sint- en kerstvieringen. Het scheelt je uren werk als je deze download – je hoeft ze alleen nog maar in te vullen!

Linda+Marloes foto (002)

Marloes Lubberding & Linda Groot

Eigenaren Leerkrachtorganizer

Marloes Lubberding en Linda Groot van Leerkrachtorganizer hebben zich gespecialiseerd in praktische tools waarmee leerkrachten hun werk efficiënter kunnen organiseren. Zoals een agenda voor werk en privé, een Overdrachtsboek voor duopartners en diverse plan-items. “Daarbij kiezen we bewust voor een vrolijke, kleurrijke uitstraling, zodat je niet alleen gestructureerd, maar ook blij van onze producten wordt.”

Je vindt de leerkracht organizer in onze webshop