Gepubliceerd op 04 mei 2020 Leestijd 3 min.
Geschikt voor
Basisschool
NULL
Gepubliceerd op 04 mei 2020 Leestijd 3 min.

Vraag het de expert

Hoe bereid je kinderen goed voor op hun gedigitaliseerde toekomst?

Digitale tools schieten als paddenstoelen uit de grond. Overal is een app voor, alles wordt gekoppeld aan het internet en iedereen is 24/7 bereikbaar. Om kinderen hier op een goede manier mee om te leren gaan, zal digitale geletterdheid ongetwijfeld een van de kerndoelen worden binnen het onderwijscurriculum. Je kunt er nu al mee aan de slag, maar hoe doe je dat?

 

Als onderwijsadviseur spreekt Jeroen Rougoor veel onderwijsprofessionals. Van bestuurders tot intern begeleiders en van directeuren tot leerkrachten. Jeroen: “Iedereen is het er over eens: De toekomst van kinderen van nu zal volop gedigitaliseerd zijn. Tegelijk is er onzekerheid hoe je je leerlingen daar goed op voorbereidt. Veel leerkrachten hebben dat niet tijdens hun opleiding geleerd, die moeten nu zelf het digitale wiel uitvinden. Mijn advies: stel op elke school minstens één expert aan op het gebied van digitale geletterdheid. Die zorgt ervoor dat het hele team in beweging komt.”

Nationale Opleiding Digitale Geletterdheid Expert

Speciaal voor leerkrachten die affiniteit hebben met ICT start in september 2020 de Nationale Opleiding Digitale Geletterdheid Expert. Deze éénjarige opleiding geeft inzicht in hoe je digitale geletterdheid, samen met je collega’s, op een goede manier kunt verankeren in het onderwijs. Je zet gerichte stappen op basis van de schoolvisie en -uitgangspunten. Jeroen: “Door deze opleiding krijgen scholen experts in huis die gesprekspartner zijn voor de directie op het gebied van digitale geletterdheid. En die daarnaast in staat zijn de schoolteams te coachen en te trainen. Omdat de ontwikkelingen altijd doorgaan, houden we deze experts blijvend op de hoogte met jaarlijkse updates.”

Met deze opleiding krijgt elke school een inhoudelijk expert die:

  • samen met de directie en een afvaardiging van het team een visie ontwikkelt die in lijn is met de onderwijsvisie van de school;
  • de vaardigheden en tools heeft om samen met de directie te werken aan de implementatie van Digitale Geletterdheid;
  • het hele team meeneemt in ontwikkelingen;
  • een duurzame ontwikkeling op het gebied Digitale Geletterdheid in gang zet.

Wil jij weten of de Nationale Opleiding Digitale Geletterdheid Expert bij je past? Klik dan hier voor de inhoud van deze opleiding. Heb je vragen of wil je je direct aanmelden? Ons opleidingsteam staat je graag te woord: 088 – 410 10 20.

Jeroen Rougoor

Jeroen Rougoor

Export Manager Caribbean

Als Export Manager Caribbean is Jeroen nauw betrokken bij de onderwijsinhoudelijke ontwikkeling op de scholen in de Caribbean. Doordat hij zeer regelmatig op de Caribische eilanden aanwezig is, weet hij wat er speelt en welke vragen er zijn over het onderwijs en de ontwikkeling hiervan. Hij brengt graag een bezoek aan jouw school om in gesprek te gaan over onderwijsontwikkelingen en te kijken hoe we hier samen met ons hart voor leren stappen in kunnen nemen. Jeroen denkt mee vanuit zowel het leraren- directeur- en bestuur perspectief.