Gepubliceerd op 14 september 2020 Leestijd 4 min.
Geschikt voor
Basisschool Kinderopvang
NULL
Gepubliceerd op 14 september 2020 Leestijd 4 min.

Slim aan de slag

Herinner je die toffe activiteiten?

Welke activiteiten kun je je herinneren van jouw eigen basisschooltijd? Vast en zeker zijn het de activiteiten waarbij je iets ging doen. Misschien denk je aan een proefje of het maken van een eigen instrument waarmee je een optreden gaf voor ouders? Dit type activiteiten staan in onze serie Les Go – Wetenschap & Techniek. Kinderen doen graag mee met deze activiteiten, waarbij leren van kennis en vaardigheden centraal staat. Maar kinderen gaan vooral DOEN!

Deze complete serie is ontwikkeld in een co-creatie van experts van Wismon en onderwijskundigen van de Rolf groep. Hiermee ben jij structureel toegerust op het aanbieden van Wetenschap & Techniek.

Techniek is overal om ons heen. Vele onderwerpen sluiten naadloos aan bij de belevingswereld van kinderen. Bovendien zijn kinderen nieuwsgierig en dol op experimenteren en onderzoeken. Het bespreken en oefenen met techniek leidt tot creatief- en kritisch denken en het bedenken van oplossingen. Kennis en vaardigheden die kinderen nu en in de toekomst nodig hebben.

De lessen en activiteiten van Les Go Wetenschap & Techniek zijn voor kinderen op het kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang en basisonderwijs. Leden van ons testpanel testten de activiteiten en reageerden positief: ‘Eenvoudig te gebruiken’, ‘Fijn dat er achtergronden bij staan’, ‘Kinderen wilden niet meer stoppen, terwijl de tijd voorbij was’.

Iedere serie bestaat uit:

  • Factsheet -> met achtergrondinformatie over het onderwerp voor pedagogisch medewerkers en leerkrachten, zodat je zelf goed op de hoogte bent.
  • Les 1 -> bestaande uit 3 complete doelgerichte activiteiten
  • Les 2 -> bestaande uit 3 complete doelgerichte activiteiten
  • Les 3 -> bestaande uit 3 complete doelgerichte activiteiten
  • Aansluitende bijlagen/werkbladen

Gedurende schooljaar 2020/2021 is er iedere maand een nieuwe serie beschikbaar per doelgroep: 2-7 jaar (KDV), 5-10 jaar (BSO), 5-10 jaar (PO). Meld je aan en ontvang direct de serie van oktober 2020:

Klik hier voor Les Go – W&T – Op avontuur in het bos (jonge kind/KDV)

Klik hier voor Les Go – W&T – Muziek Maestro! (BSO)

Klik hier voor Les Go – W&T – Muziek Maestro! (PO)

 

Wil je verzekerd zijn van het ontvangen van alle 12 lessen en deze voordelig aanschaffen, meld je dan aan voor de licentie:

Klik hier voor Les Go – W&T – Licentie KDV

Klik hier voor Les Go – W&T – Licentie BSO

Klik hier voor Les Go – W&T – Licentie PO