Gepubliceerd op 15 februari 2018
Leestijd 2 min.

Wie is er slimmer: de robot of jij? Door te leren programmeren zorg je ervoor dat de robot doet wat jij wilt, en niet andersom. Op de BSO krijgen kinderen de kunst van het programmeren straks met jouw hulp snel onder de knie. Moet je als BSO-medewerker dan een soort Einstein zijn? Welnee! Samen met Codevaardig zorgen wij ervoor dat je slim aan de slag kan met de robotset Dash & Dot. We bieden hiervoor 2 workshops aan.

Workshop 1

Basisintroductie van 1, 5 uur, bedoeld voor BSO’s waar voornamelijk de oudere kinderen zelfstandig met robots spelen. Na een presentatie over de mogelijkheden, leggen we je uit hoe de apps van robotset Dash & Dot werken. Je mag zelf met de app Blockly aan de slag.

Workshop 2

Uitgebreide introductie van 3 uur, bedoeld voor BSO’s waar alle kinderen met robots mogen spelen. Na een presentatie over de mogelijkheden, is er uitgebreid ruimte om zelf te ontdekken wat je er allemaal mee kunt. Je maakt kennis met de apps en het lesmateriaal zodat je kinderen op de BSO vooruit kunt helpen.

 

Programmeren is leuk en uitdagend. Kinderen leren er veel van:

  1. Ontdekken
    Jonge kinderen ontdekken de basis van programmeren met  Bee-Bot. Daarna maken ze kennis met Dash: ze leren sturen, muziek maken en nog veel meer!
  2. Toepassen
    Hebben ze eenmaal door wat er allemaal mogelijk is met programmeren, dan gaan ze helemaal los. Ze veranderen Dash in een bezorg-robot, loodsen hem door doolhoven en gebruiken LEGO™ om de robot om te bouwen tot wat ze maar willen.
  3. Kennis uitbreiden
    Tot slot worden de kinderen echte uitvinders en laten ze de robot precies doen wat ze willen. Ze leren complexere stukken code te maken in Blockly, Tickle of via een eigengemaakte Android- of iOS-app (met behulp van de Dash & Dot API).
Mark Afman
-
Mede-eigenaar/oprichter van Codevaardig
Laat kinderen nu alvast op een speelse manier kennismaken met programmeren. Over niet al te lange tijd is het een vaardigheid die iedereen moet beheersen. 

Op zoek naar een handige roadmap voor programmeren en meemaken? Download onze programmeer-leerlijn.

Download