Gepubliceerd op 29 juni 2020 Leestijd 3 min.
Geschikt voor
Basisschool
NULL
Gepubliceerd op 29 juni 2020 Leestijd 3 min.

Slim aan de slag

Helemaal voorbereid de vakantie in!

Hoe zorg je er nu voor dat je perfect de vakantie in gaat en samen met de kinderen in je klas of je collega’s op school goed kunt afsluiten?

De laatste loodjes voor de vakantie, het weer is warm, de lijst is nog lang en door de het bijzondere verloop van de laatste maanden voelt het allemaal wat raar. Maar toch, straks is het vakantie en kun je gaan genieten van welverdiende vrije tijd.

We geven je graag deze tips mee voor de perfecte vakantiestart:

  1. Opgeruimd staat netjes. Maak je bureau leeg en schoon, ruim je tas uit, maak een stapeltje van het werk dat er misschien nog wel ligt, maar dat je nu niet meer gaat doen. Dat ligt er na de vakantie ook nog wel. Ben je bang dat je iets belangrijks vergeet in de vakantieperiode? Schrijf het op, maak een briefje en zet het daarmee letterlijk uit je hoofd.
  2. Je hoeft dat opruimen natuurlijk niet alleen te doen. Je kunt dat samen met de kinderen doen en bijvoorbeeld combineren met spelen met water. Dat is namelijk niet alleen heel leuk, maar ook handig om plastic materialen schoon te maken. Water en een druppeltje zeepsop in de watertafel is een feestje!
  3. Als je met de kinderen de klas aan het opruimen bent kun je ze, als dat al mogelijk is, zelf hun laatje of mapje met spullen naar de volgende klas laten brengen.
  4. Om samen met de kinderen in je klas echt toe te leven naar een afsluiting, kun je bijvoorbeeld de laatste 2 weken een kalender maken en telkens een dag afstrepen. (Ook leuk voor de juf of meester)
  5. Geef de kinderen iets kleins mee bijvoorbeeld een briefje of een kaartje, Hiermee sluit je ook samen iets af.
  6. Zorg ervoor dat je het jaar echt letterlijk afsluit. Ga in je lokaal of werkruimte staan, kijk even om je heen en doe dan de deur achter je dicht.

Fijne vakantie!