Gepubliceerd op 3 maart 2022
Leestijd 3 min.

Het kabinet wil de luchtkwaliteit in het onderwijs verbeteren. Daarom krijgt elk klaslokaal een CO2-meter om te controleren of leerlingen en docenten genoeg gezonde lucht inademen.

Waarom een CO2-meter?

Met een CO2-meter krijg je inzicht in de luchtkwaliteit in een ruimte. Op basis van deze informatie weet je of het tijd is om het klaslokaal gelucht moet worden. Via het kenniscentrum Ruimte-OK krijg je informatie over hoe je de CO2-meter goed gebruikt en wat je kunt doen als de meter te hoge waarden aangeeft.

CO2 meter

Minister Dennis Wiersma
Wiersma
-
Minister
"Leraren en leerlingen hebben recht op gezonde lucht in de klas. Zeker in deze coronatijd moeten we er alles aan doen om de scholen verantwoord open te houden. Schoolbesturen en gemeenten werken hard aan betere ventilatie. Maar we zien nog te veel scholen waar het nog niet goed is en dat moet gewoon snel beter."

17 miljoen euro beschikbaar voor de aanschaf van CO2-meters

Het ministerie stelt 17 miljoen euro beschikbaar voor de aanschaf van CO2-meters. Ook als jouw bestuur de meters eerder heeft gekocht, krijg je de aankoop op deze manier alsnog vergoed. Heeft jouw school hulp en advies nodig? Dan kun je terecht op telefoonnummer 0800-0224402 en de website ventilatiehulp.nl. Hier wordt je direct geholpen met acute vragen en krijg je praktische tips.

Meer weten? Lees hier het bericht van de Rijksoverheid.

Bestel nu de CO2-meter voor slechts € 121,00 en krijg deze vergoed via het OCW

Bestel de CO2-meter in de webshop