Gepubliceerd op 8 december 2020
Leestijd 2 min.

De Rolf groep is trotse sponsor van de nieuwste uitgave van Boek Twee Punt Nul: Handboek Ontdeklab

Binnen het onderwijs maar ook bij bibliotheken en buitenschoolse instellingen zien we steeds vaker labs ontstaan. Locaties waar men aan de slag kan met nieuwe technologie. Vaak staat daarbij het onderzoekend en ontdekkend leren centraal. Toch verschillen de labs onderling erg van elkaar. Qua inhoud maar zeker ook wat betreft de organisatie en de doelstellingen. In het boek ‘Handboek Ontdeklab, van techplek tot maakplaats’ beschrijven de auteurs, Tessa van Zadelhoff en Erno Mijland, wat er bij komt kijken wanneer je een ontdeklab binnen je school of instelling wilt inrichten.

Naast de theorie is er veel aandacht voor praktische voorbeelden. Hiervoor hebben de auteurs informatie opgevraagd bij veel pioniers die de afgelopen jaren labs zijn gestart. Wat zijn de do’s en de dont’s? Ook bevat het boek interviews met experts. Zo is er een interview afgenomen met onderwijsadviseur Marvin Reuvers van de Rolf groep.

Met dit boek heb je een vliegende start, er staan een aantal kant en klare opdrachten in. Van ervaren docenten hoor je meer over bepaalde materialen en waarom het handig is om deze wel of niet aan te schaffen voor je lab.

Kortom een praktisch boek, met theorie maar zeker ook veel verhalen direct uit de praktijk.

Wil jij het boek ook bestellen of wil je advies over het opzetten van een ontdeklab op jouw school? Neem dan contact op met Marvin Reuvers.

Hier kun je het inkijkexemplaar vinden van de Handboek Ontdeklab

Bekijk hier het inkijkexemplaar!