Gepubliceerd op 18 januari 2022
Leestijd 4 min.

In de afscheidsmusical zitten altijd veel gekke typetjes die kinderen leuk vinden om te spelen. Maar de rollen moeten natuurlijk niet te veel op elkaar gaan lijken. Daarom is het belangrijk dat ieder typetje net even zijn eigen accentje, taaltje of beweging heeft. Hoe kan je dat nou met je groep 8 goed oefenen? Jochem Myjer geeft je handige tips!

Tips van Jochem Myjer

Om de verschillende rollen goed uit de verf te laten komen tijdens de afscheidsmusical van groep 8, hebben de mensen van van Rep en Roer Musicals dit jaar de stoute schoenen aangetrokken. Ze hebben contact gezocht met Nederlands bekendste cabaretier: Jochem Myjer. We kennen hem van de gekke karakters die hij in zijn shows neerzet, waarmee hij het publiek van de stoel laat vallen van het lachen. Zou Jochem dit jaar niet de kinderen van groep 8 tips willen geven?

“Het is belangrijk dat elke rol zijn eigen dingetje heeft”

Toevallig zat Jochems dochter afgelopen jaar in groep 8 en was hij als vader toeschouwer van de Rep en Roer musical Over de Kop. Hij vertelde ons dat hij enorm genoten had van de voorstelling en dat het hem was opgevallen hoe leuk de musicals voor groep 8 tegenwoordig zijn. Maar hij gaf ook aan dat hij zeker leuke tips heeft voor de kinderen zodat hun rol nog meer uit de verf komt. Het is vooral belangrijk dat elke rol zijn eigen dingetje heeft en dat dit wordt uitvergroot. Steeds dat ene loopje, of iedere keer weer dat stopwoordje geeft herkenning en dus een lach in de zaal, vertelde Jochem.

Een tip voor iedere rol uit de musical Het laatste level

Dus gingen we naar de stadsschouwburg van Leiden waar Jochem voor de camera liet zien doe je dat doet op het podium. Hoe kan je leren imiteren? Maar ook: wat kan je doen om beter met je zenuwen om te gaan, hoe kan je je tekst goed onthouden en nog veel meer. Maar vooral heeft Jochem bij iedere rol uit de musical van aankomend jaar, Het laatste level, een tip gegeven. Elke leerling kan dus aan de slag met een tip van Jochem over zijn eigen rol! Lees meer over de musical Het laatste level >

De lessenserie is gratis beschikbaar bij de musical Het laatste level van Rep en Roer Musicals.

Tips Jochem Myjer

Bestel de musical Het laatste level met 5% korting

Gebruik bij je bestelling op de website van Rep en Roer Musicals de kortingscode: RolfgroepHLL

Bestel musical Het laatste level met korting