Gepubliceerd op 16 september 2021 Leestijd min.
Geschikt voor
Basisschool Kinderopvang
NULL
Gepubliceerd op 16 september 2021 Leestijd min.

Slim aan de slag

Gratis: Augmented Reality les 'Koe en kippen' voor peuters en kleuters

Heb jij wel eens van Augmented Reality gehoord? Maar weet je niet goed wat je kunt verwachten? Download dan de gratis Augmented Reality (AR) les 'Koe en kippen' en ervaar het samen met de peuters en kleuters.

Download nu de gratis les voor peuters en kleuters!

Een koe en kippen wonen op een boerderij. Je kunt daar op bezoek gaan met jonge kinderen of je ziet de dieren in een weiland staan. Als je naast een koe of kip staat, ervaar je hoe groot een koe en hoe klein een kippetje is ten opzichte van jezelf. Het is best spannend om zo dichtbij te komen. Met deze Augmented Reality activiteit kan dat heel makkelijk. Met een mobile device (tablet, IPad of smartphone) plaats je de dieren direct in jouw eigen omgeving. Alsof de dieren echt voor je staan, ze komen gewoon bij jou op bezoek. Fijn om samen naar te kijken, omheen te lopen en te luisteren naar de audio.

Jonge kinderen leren met hun zintuigen, zij ervaren de wereld om zich heen door te kijken, voelen, horen, ruiken en proeven. Het gebruik van Augmented Reality past hier perfect bij. Hiermee kunnen kinderen ervaren door te kijken en om het onderwerp heen te lopen. Een groot voordeel is dat de koe en kippen in de eigen bekende omgeving van het kind worden geplaatst.

Met Augmented Reality (AR) haal je informatie uit de echte wereld jouw ruimte in. Door de toevoeging van de realiteit in de eigen context van de kinderen, ontstaat beter begrip en een levensechte unieke ervaring. De kinderen bewegen rondom het 3D model en leren op die manier meer over ruimte, uiterlijk en verhoudingen van het onderwerp.

Stel je eens voor, een koe en 2 kippen die echt in jouw eigen omgeving voor je staan! Met de AR app plaatsen kinderen een 3D model van een koe en 2 kippen voor zich. De ruimte in de app waar het 3D model staat, noemen we een space. Zodra je de space opent, begint de audio. Ook staan er 4 narcissen in de space, dit zijn hotspots. Wanneer je hierop klikt, start de volgende audio met dierengeluiden en korte informatie.

Didactische uitgangspunten

Met de AR activiteit over de koe en kippen ervaren kinderen de dieren in hun eigen situatie. Tegelijkertijd zijn zij onbewust aan het leren. De volgende didactische uitgangspunten zijn de basis van deze activiteit:

  • De kinderen leren hoe een koe en kippen er van dichtbij uitzien;
  • De kinderen ervaren hoe groot een koe en hoe klein kippen zijn ten opzichte van zichzelf;
  • De kinderen herkennen het geluid van een koe en kippen;
  • De kinderen leren en oefenen woorden: de koe, zwart/wit, vlekken, staart, de kippen, bruine veren, snavel, scharrelen.

Download nu deze gratis les voor peuters en kleuters!