Gepubliceerd op 01 oktober 2020 Leestijd 2 min.
Geschikt voor
Kinderopvang
NULL
Gepubliceerd op 01 oktober 2020 Leestijd 2 min.

Slim aan de slag

Een spin is geen insect, leren met Piramide digitaal

Je herkent het zeker: ’s morgens loop je naar buiten en voelt de draden van een spinnenweb. Een ijverige spin heeft een web gemaakt, waar jij net doorheen bent gelopen. Jouw zintuigen ervaren een spinnenweb en je brein koppelt dat aan een spin (waar zit deze eigenlijk?). Het netwerk insecten wordt niet geactiveerd, immers je weet dat een spin geen insect is. We hebben het over ervaringen en kennis die automatisch worden aangesproken omdat je dit (lang geleden) hebt geleerd.

Jonge kinderen hebben deze ervaringen nog niet. Daarom is het van belang om nieuwe kennis eerst live te ervaren. Spinnen in hun web vind je in de herfst buiten overal.

Zoek spinnen in de natuur

Grijp die kans om met jonge kinderen met loepjes op zoek te gaan. Tel de pootjes van de spin en bewonder het geweldige bouwwerk van de spin. Terug in de groep kun je gebruik maken van foto’s van de spin in het web, kinderen herkennen wat ze in het echt hebben gezien. Vervolgens kun je de stap maken naar plaatjes, een abstracte vorm van de werkelijkheid.  

Deze manier van leren is precies waar Piramide voor staat. Jonge kinderen leren van concreet naar abstract. En al die beeldende materialen … die vind je gewoon in de app van Piramide Digitaal. Kant en klaar, zodat jij er direct mee aan de slag kunt gaan. 

Liedje en versje van een spin

Wil jij een liedje en versje van een spin ontvangen om deze met de groep te oefenen? Vraag het liedje en versje hier aan.

Wil je meer weten over Piramide Digitaal?

Vraag een gratis demo aan.