Gepubliceerd op 13 januari 2020 Leestijd 3 min.
Geschikt voor
Basisschool Kinderopvang
NULL
Gepubliceerd op 13 januari 2020 Leestijd 3 min.

Vraag het de expert

Een nieuw jaar vol innovatieve ideeën!

Heb jij nog meegemaakt dat juffen en meesters hun instructies met een piepend krijtje op het krijtbord ondersteunden? Na schooltijd trokken ze met een natte spons het bord schoon, en zorgden zo voor opdrogende lijnen die ze de dag erna gebruikten als schrijflijn. Totdat het digibord kwam, en de lessen werden verrijkt met legio mogelijkheden.

“Anno 2020 brengt digitalisering veel kansen en mogelijkheden in het onderwijs”, vertelt Brenda van Rijn van de Rolf groep. Zij houdt zich bezig met innovatieve ontwikkelingen in het onderwijs aan en bij de begeleiding van kinderen van 0 tot 13 jaar. “Creativiteit en kennis van de inhoud vormen de basis van de innovatieve opties die wij ontwikkelen.”

Twee dingen zijn daarbij  heel belangrijk:

  • De professional kan met de materialen vlot, effectief en doelgericht werken
  • De kinderen leren met plezier en zetten stappen in hun ontwikkeling

Samen met haar collega’s bruist Brenda van de ideeën voor 2020. Ze voorziet veel nieuws op het gebied van coderen, digitale geletterdheid, Wetenschap & Techniek en beeldende vorming voor peuters en basisschoolleerlingen. Brenda: “Op onze website ontdek je steeds weer nieuwe mogelijkheden. Zelf ben ik super enthousiast over lessen met Augmented Reality (AR). Je haalt hiermee  de wereld de school in. Terwijl kinderen zich bewegen rondom een 3D model, leren ze over allerlei onderwerpen. Denk aan de net uitgekomen lessen over de winter. De ijsbeer staat dan echt voor je in de klas. De kinderen lopen er omheen en beantwoorden vragen in de space. Ook kunnen ze in een yurt kruipen en ervaren hoe het is om hierin te leven. Leren, ervaren en oefenen heb je door AR binnen handbereik in de klas. Steeds meer leerkrachten zullen de voordelen hiervan ontdekken.”

Brenda van Rijn

Brenda van Rijn

Adviseur Innovatie & Ontwikkeling

Brenda van Rijn is onderwijskundige en werkzaam als educatief ontwikkelaar. Kennis van onderwijsinhoud, ervaring in de praktijk en een creatief proces zijn de basis van deze ontwikkelingen. Het uiteindelijke doel is altijd om het onderwijs te verrijken met kwalitatief goede producten waarmee we professionals helpen en kinderen verder ontwikkelen.

Onderwijs is altijd in beweging. Wij hebben daar een toepasselijk spelletje over gemaakt: het innovatie memoryspel. Je kunt het hier gratis downloaden. Even knippen en plakken en: spelen maar!