Gepubliceerd op 02 juli 2020 Leestijd 3 min.
Geschikt voor
Basisschool
NULL
Gepubliceerd op 02 juli 2020 Leestijd 3 min.

Slim aan de slag

Duurzaam ontwikkelen

Pedro De Bruyckere verzorgt op Het Nationaal Onderwijs Congres een op maat gesneden masterclass over duurzaam leren. De regelmatig in de media opduikende Vlaamse onderzoeker en pedagoog werd door Vrij Nederland omschreven als een van de beste Onderwijsvernieuwers van deze tijd.

Wat is er aan de hand?

“Uit het recente Pisa-onderzoek blijkt dat de leesprestaties in Nederland zijn ingestort. We leren wel en worden getoetst, maar een aantal jaar later is het weg. Eén op de vier 15-jarigen in Nederland is laaggeletterd. In de praktijk betekent het dat als ze over een aantal jaar van de school van hun kinderen een brief over het Sinterklaasfeest krijgen, ze deze technisch kunnen lezen, maar er geen actie aan kunnen koppelen. Op dit moment is minder dan twintig procent van de volwassenen laaggeletterd, in de toekomst gaat dit dus omhoog. Weet je hoeveel kinderen van vijftien jaar het onderscheid kunnen maken tussen een feit en een mening? Slechts één op de tien.”

Wat moet er gebeuren?

“We weten wel wat effectief is, het gaat om het herhalingsprincipe. We praten er altijd over dat we kinderen willen leren leren, maar slechts één op de drie leerlingen heeft op 14-jarige leeftijd een studiestrategie die effectief is. Dat betekent dat twee op de drie leerlingen niet de tools heeft om een leven lang te leren. Het goede nieuws is dat er bewezen oplossingen en strategieën zijn. Op Het Nationaal Onderwijs Congres geef ik er een aantal die je helpen om duurzaam onderwijs te geven.”

Op 9 oktober brengen we Het Nationaal Onderwijs Congres naar jouw school!

Met onze toolkit tover je je lokalen zó om in coronaproof congresruimtes. Volg samen met je collega een online omdenksessie van Berthold Gunster, geniet van cabaret, en doe in de masterclass van Pedro de Bruyckere bewezen oplossingen op voor duurzaam onderwijs. We kunnen ons voorstellen dat in de huidige tijd de teambuilding minder prioriteit heeft gehad dan je gewend bent. Daarom biedt dit online congres op locatie naast inspirerende keuzesessies & masterclasses ook teambuildingsactiviteiten. Een dagje uit op je eigen locatie! We ontzorgen je door middel van een draaiboek, tips & tools, versnaperingen en een verrassingsbox, zodat jij en je collega’s maximaal van de dag kunnen genieten. Natuurlijk kun je ook individueel deelnemen en kennis uitwisselen met collega’s uit het hele land en daarbuiten.

Kom ook naar Het Nationaal Onderwijs Congres!