Gepubliceerd op 09 mei 2018 Leestijd 3 min.
Geschikt voor
Basisschool
NULL
Gepubliceerd op 09 mei 2018 Leestijd 3 min.

Slim aan de slag

Drie Microsoft-tools die het werk op school gemakkelijker maken

Werkt jouw school met Office 365? Dan staan er een paar super interessante tools voor je klaar. Deze tools zijn heel goed in te zetten in het onderwijs. En allemaal binnen handbereik!

OneNote en OneNote-klasnotitieblok

Met OneNote organiseer je alle informatie voor je lessen snel en makkelijk op je laptop of tablet en op die van je leerlingen. Wat daarbij heel prettig werkt, is het OneNote-klasnotitieblok. Hierin kun je opdrachten maken, samenstellen en klaarzetten voor je leerlingen. Je gebruikt daarbij alles wat je wilt: handgeschreven tekst, webcontent, audio en video.

 

Teams

Samenwerken wordt steeds belangrijker, en Teams is daar helemaal op ingericht. Alles staat op één plek, iedereen kan erbij en je switcht razendsnel van de ene taak naar de andere. De leerlingen maken de opdrachten in hun eigen werkruimte, jij kijkt mee. Zo ontstaat er een samenwerkende klas.

Ga vandaag nog aan de slag met Teams en bekijk hier de handleiding Aan de slag met Microsoft Teams.

Forms

Met Microsoft Forms kun je heel eenvoudig enquêtes, toetsen en peilingen maken. Je nodigt leerlingen, ouders of collega’s uit om het formulier in te vullen en kunt direct meekijken met de resultaten.

Maak vandaag nog formulieren en toetsen met de handleiding Aan de slag met Microsoft Forms.

Meer inspiratie?

Wil je weten wat Microsoft nog meer voor jou in petto heeft? Vraag ons Parelboekje ‘werken met Microsoft’ aan.