Gepubliceerd op 18 juni 2019 Leestijd 4 min.
Geschikt voor
Basisschool
NULL
Gepubliceerd op 18 juni 2019 Leestijd 4 min.

Quick Win

Doe de ICT-vakantiecheck voor het onderwijs

Regel voor de zomervakantie alles rondom de ICT in het onderwijs. Zo start je voorbereid het nieuwe schooljaar. Ontdek onze tips.

De start van het nieuwe schooljaar verloopt in het onderwijs vaak chaotisch. Gelukkig kan de ICT bijdragen aan een goede start. Weet direct welke kabel bij welke computer hoorde en zet de e-mailaccounts voor de kersverse medewerkers alvast klaar. Doe je voordeel met onze vakantiecheck en geniet zorgeloos van jouw zomervakantie.

Breng orde en label alles

Wanneer je alle kostbare apparaten voor de zomervakantie achter slot en grendel zet, kan het voorkomen dat het juiste systeem niet aan het juiste digibord wordt gekoppeld. Dat is vervelend voor leraren die direct met de les willen beginnen. Breng orde in de chaos door alles te nummeren. Label bijvoorbeeld de laptop en kabel uit lokaal 3 met nummer 3. Zodra je in het nieuwe schooljaar alles weer uit de kast tovert, plaats je alle technische benodigdheden vlot in het juiste lokaal.

Slimme tip: maak een foto van de bekabeling voordat je de laptop, computer of andere zaken opbergt. Zo weet je ook 3 maanden later nog precies welke kabel in welke aansluiting hoort.
De Rolf Groep
Gelabelde kabels

Gelabelde kabels

Nummering Digibord

Nummering Digibord

Nummering Werkstation

Nummering Werkstation

Regel alles voor nieuwe medewerkers

Zorg dat nieuwe collega’s op hun eerste schooldag direct aan de slag kunnen gaan en regel nog voor de vakantie alle administratieve zaken. Maak bijvoorbeeld alvast een e-mailaccount voor ze aan. Let er wel op dat Office365 eerst een tijdelijk wachtwoord aanmaakt dat binnen 7 dagen verloopt. Herinner medewerkers in spe er dus aan dat ze binnen die tijd een nieuw wachtwoord doorgeven.

Schoon de gegevens op

Een adreswijziging of een ander persoonlijke e-mailadres: het is zomaar wat medewerkersinformatie die het afgelopen jaar veranderd kan zijn. Vraag nog voor de vakantie of iedereen zijn of haar nieuwe gegevens doorgeeft in ons systeem Topdesk. Zo begin je het nieuwe schooljaar met een opgefrist systeem. Zijn er ook wijzigingen in de directie? Houd er rekening mee dat je directieaccounts alleen mag aanmaken met de handtekening van een huidig directielid.

Zo start je de ICT in het onderwijs weer op

Wanneer je uitgerust en wel weer terugkeert naar school, is het wijs om direct de ICT paraat te maken. Check eerst of de server aanstaat. Controleer hierna of de werkstations opstarten en of je op de werkstations kan inloggen. Test ook of het internet en het digibord het doen. Plaats de gelabelde computers en kabels in het juiste lokaal et voilà, het schooljaar kan beginnen.

Andere handige tips voor Topdesk

  • Zorg dat het Leerling Administratie Systeem op orde is zodat de jaarovergang tijdig uitgevoerd kan worden. Deze gegevens worden geïmporteerd binnen ZuluConnect.
  • De eerste weken van het nieuwe schooljaar zijn voor ons druk. Geef vragen en storingen door in Topdesk, zodat wij je sneller kunnen helpen.
  • De Infodesk staat ook in de zomervakantie voor je klaar. Wij zijn op werkdagen van 08:00 – 17:00 bereikbaar op 088-4101020.