Gepubliceerd op 16 november 2020 Leestijd 3 min.
Geschikt voor
Basisschool
NULL
Gepubliceerd op 16 november 2020 Leestijd 3 min.

Vraag het de expert

Deelnemers van de eerste lichting Nationale Opleiding Digitale Geletterdheid Expert zijn enthousiast

In september zijn de eerste leerkrachten gestart met de opleiding Digitale Geletterdheid Expert. Lees de ervaringen hieronder en schrijf je in voor de een nieuw traject in januari!

Leerlingen groeien op in een digitale wereld en daarom is het van belang dat ze daarin hun weg kunnen vinden. Deze opleiding is ideaal voor onderwijsprofessionals die het verschil willen maken op het gebied van leren met ICT en digitale geletterdheid. Of het nu gaat over omgaan met verschillen, het recht doen aan eigentijds onderwijs of om leerlingen voor te bereiden op hun toekomst: de opleiding tot Digitale Geletterdheid Expert biedt de uitkomst.

Ervaring van deelnemers

“Veel inspiratie opgedaan, die we volgende keer om gaan zetten in visie. Ik ben zeer benieuwd.”

“De inhoud sluit volledig aan bij waar we op school aan willen werken”

“Ik dacht dat ik behoorlijk op de hoogte was, maar ik heb mezelf en het onderwijs tijdens deze opleiding opnieuw ontdekt”

Ervaring van de trainer

“We zijn blij dat het vernieuwde opleidingsaanbod aansluit op de leerbehoefte van de deelnemers. Daarnaast is de interactie tussen deelnemers, zowel tijdens de bijeenkomsten als op het online platform, een voortdurende inspiratiebron voor eigentijds onderwijs op alle leerniveaus.”

Is de opleiding wat voor jou?

Heb jij affiniteit met ICT? Wil jij meer inzicht in wat Digitale Geletterdheid betekent voor het basisonderwijs? En wil jij je collega’s hierin meekrijgen? Dan is de opleiding Digitale Geletterdheid perfect voor jou! Tijdens de opleiding leer je dit allemaal. De opleiding is op maat gemaakt voor jouw school.

Voordelen van Digitale Geletterdheid

  • Je krijgt inzicht in wat Digitale Geletterdheid betekent voor het basisonderwijs.
  • Je verwerft inzicht in de toepassing van digitale leermiddelen en hoe je hier je collega’s in mee krijgt.
  • Leerlingen kunnen Digitale Geletterdheid toepassen bij meerdere vakken.
  • Als school ben je goed voorbereid op toekomstige plannen in het curriculum.
  • Je ontwikkeld niet alleen jezelf, maar je ontwikkelt ook de collega’s doordat je jouw inzichten met hun deelt.

Meer weten?

Er is een vast opleidingstraject in Breda. Daarnaast is er ook incompany mogelijk, dus de opleiding is op maat voor elke school of bestuur. Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over de Nationale Opleiding Digitale Geletterdheid Expert?