Gepubliceerd op 10 maart 2021 Leestijd 3 min.
Geschikt voor
Basisschool
NULL
Gepubliceerd op 10 maart 2021 Leestijd 3 min.

Slim aan de slag

De Grote Rekendag 2021: doe jij mee?

Op 24 maart en 23 juni is het de Grote Rekendag. Tijdens deze dag gaan de kinderen onderzoekend rekenen. Dit levert niet alleen nieuwe inzichten op, het is ook nog eens heel leuk!

Rekenen

Over de Grote Rekendag

Rekenen staat hoog op de agenda in het basisonderwijs om de rekenresultaten verder te verbeteren. De Grote Rekendag is een initiatief van uitgeverij Malmberg en Universiteit Twente. Alle basisscholen in Nederland en Vlaanderen kunnen hieraan mee doen. Het doel van de Grote Rekendag is om kinderen te laten ervaren dat rekenen leuk is.

Het thema van de 19e editie is Op Rekenreis. Via de website van de Grote Rekendag kun je het boek van de Grote Rekendag bestellen. Het boek staat vol met activiteiten voor leerlingen van groep 1 t/m groep 8. Zo geef je het rekenonderwijs een extra impuls! De publicaties van voorgaande jaren zijn hier gratis te downloaden.

Activiteit Kleuren met sommen

Wil je even geen saaie sommen maar een leuke rekenopdracht? Ga aan de slag met Kleuren met sommen! Deze activiteit helpt kinderen om op een leuke manier (door te kleuren) getallen te leren. Ze werken aan hun waarneming, verbeteren hun motoriek en oefenen hun creativiteit en verbeeldingskracht. Een kleurplaat kleuren met sommen is een ontspannen tijdverdrijf en biedt uren vermaak voor alle niveaus!

Van begin sommen tot echte hersenkrakers; de kleurplaten zijn in verschillende moeilijkheidsgraden onderverdeeld. Voor beginners zijn er ruime kleurvlakken voor sommen onder de 10. Gevorderden kunnen zich wagen aan gedetailleerde afbeeldingen met kleine kleurvelden. Ga jij mee op Rekenreis?

Wat heb je nodig?

Kleurplaat hond

Kleurplaat vogel

Kleurplaat walvis

Kleurplaat hond met hok

Kleurplaat uil

Kleurplaat vogel in natuur

Wil jij gelijk aan de slag? Bestel dan de BIC viltstiften!