Direct contact?
Brenda van Rijn
Neem contact op Brenda van Rijn Onderwijs ontwikkelaar
Neem contact op
Gepubliceerd op 8 januari 2020
Leestijd 2 min.

Nieuwe lessen over coderen. Drie complete lessen over robots die aan de slag gaan met cijfers. Deze lessenserie sluit aan bij doelen uit de leerlijn beginnende gecijferdheid en digitale geletterdheid voor groep 1, 2 en 3. Iedere les besteedt bovendien aandacht aan de belangrijke woorden die worden gebruikt.

Robot Rike

Een verjaardagsfeest voor Robot Rike. Zij wordt 3 jaar en gaat een feestje geven. Ze mag 3 vriendjes of vriendinnetjes uitnodigen. Er zijn 3 taartjes, 3 bekers en 3 cadeautjes op het feest. Zou er genoeg zijn voor iedereen?

Robot Ravi

Op school is er iedere dag een verassing voor Robot Ravi. Hij houdt zo van eten dat hij uitkijkt naar de lunch. In zijn broodtrommel zitten altijd heerlijke boterhammen. Maar het allerliefst eet Ravi tandwielkomkommertjes, die zijn moeder speciaal voor hem maakt. Ken je deze niet? Check de video in de les.

Robot Rens

Overal om je heen kom je cijfers tegen. Robot Rens is een echt cijferspeurneus, hij ontdekt steeds weer nieuwe cijfers en getallen. Zijn lievelingscijfer is de 6. Hij zoekt en tekent het allerliefste een 6. Ook met coderen wil hij een 6 maken. Hoeveel zessen maakt hij in deze les?

Ga aan de slag met deze lessenserie en ontvang:

  • 3 complete lessen over coderen en cijfers;
  • video over het maken van tandwielkomkommertjes;
  • 55 aansluitende bijlagen.

Zelf toevoegen: vierkante kralenplanken & cilinderkralen.

Nieuwsgierig geworden naar deze geweldige lessenserie over de Cijferrobots?

Bestel de lessenserie hier