Gepubliceerd op 13 juni 2018 Leestijd 4 min.
Geschikt voor
Basisschool
NULL
Gepubliceerd op 13 juni 2018 Leestijd 4 min.

Leermiddel in 1 minuut

Cito sluit in het schooljaar 2018-2019 aan bij Momento

Met ingang van het nieuwe schooljaar haakt Cito aan bij Momento. Het dashboard ontsluit dan ook de resultaten van het leerlingvolgsysteem. Speciaal daarvoor wordt Momento voorzien van het domein (en de extra tab) ‘Volgen’.

Bij Cito zijn ze enthousiast: “Wij zien Momento als een mooie kans om leerkrachten te faciliteren”, aldus Anneke Blok, voorzitter Raad van Bestuur Cito.

Wij vonden het als Cito belangrijk om in te stappen bij Momento. Digitalisering is belangrijk, net als het verder ontzorgen van leerkrachten. Daarom doen wij mee.
Anneke Blok en Marleen van Benthem van Cito

Momento signaleerde al hoe leerlingen er voor staan met oefenen en toetsen. Binnenkort is die signalering er ook voor het volgsysteem, oftewel het volgen. Anneke Blok vertelt: “Wij vonden het als Cito belangrijk om in te stappen bij Momento. Digitalisering is belangrijk, net als het verder ontzorgen van leerkrachten. Daarom doen we mee. In al haar eenvoud is Momento een sterk initiatief. We maken er het onderwijs krachtiger en vriendelijker mee.”

Samenwerkend onderwijs

“Veel sneller toegang tot alle resultaten van een leerling”, zo schat Marleen van Benthem, productmanager primair onderwijs bij Cito, het werken met Momento in. “Ik zou het als leerkracht een uitkomst vinden om na één keer inloggen alle resultaten van mijn leerlingen

in één dashboard te zien. Een overkoepelend dashboard signaleerde al de toets- en oefen- resultaten. Maar nu je in één oogopslag ook informatie uit het leerlingvolgsysteem kunt zien, zijn we weer een stap verder. Dit is toch hoe we als onderwijspartijen willen samenwerken?”

LOVS onder ‘Volgen’

Wat zit er namens Cito dan precies in Momento? “Momento haalt informatie uit de rapportages van ons leerlingvolgsysteem, zodat je als leerkracht snel inzicht hebt in waar je leerlingen staan en wie extra aandacht nodig heeft. Wil je een diepere analyse, dan klik je door naar het achterliggende rapportagesysteem: het computerprogramma LOVS. Dus de verdiepende data zitten in de Cito-omgeving, de signalerende informatie komt vanuit Momento”, licht Van Benthem toe. 95% van alle basisscholen gebruikt op dit moment het Cito Volgsysteem primair en speciaal onderwijs. De instap van Cito maakt Momento daardoor écht completer. Bij Cito wordt op het moment van schrijven (april 2018) hard gewerkt om de koppeling met Momento voor het nieuwe schooljaar te realiseren

Wist je al dat je in enkele klikken het Momento Dashboard kunt activeren?

Meer weten over Momento? Bekijk de video.