Gepubliceerd op 05 februari 2021 Leestijd 5 min.
Geschikt voor
Basisschool
NULL
Gepubliceerd op 05 februari 2021 Leestijd 5 min.

Slim aan de slag

Check nu voordelig je netwerkdekking

Eindelijk mogen de leerlingen weer naar school. Maar wat als veel leerlingen met nieuwe devices naar school komen? Kan je wifi-netwerk dat wel aan? Wij voeren tegen een verlaagd tarief een scan uit van je huidige wifi-netwerk, het fysieke netwerk en de internetverbinding. Zo weet je zeker of deze extra toestroom goed, betrouwbaar en veilig kan worden afgehandeld.

Waarschijnlijk heeft ook jouw school – zelf of via SIVON – veel extra devices aangeschaft om thuisonderwijs mogelijk te maken. Nu de scholen weer geopend zijn, komen deze laptops, chromebooks en iPads allemaal mee de klas in. Hopelijk heb je hiervoor voldoende access points.

wifi netwerk

Access points voor meerdere lokalen

In het verleden, toen scholen nog over weinig devices beschikten, werd er bij het aanleggen van de wifi-netwerken vooral gekeken naar voldoende dekking verspreid over de school. De access points werden vaak in de gangen tussen de lokalen opgehangen, zodat meerdere klassen hiervan gebruik konden maken. Dat was voldoende voor het geringe aantal devices.

Ieder lokaal een eigen access point

Door de explosieve toename van het aantal devices ten tijde van corona, is er nu per lokaal een eigen access point nodig om allemaal tegelijk online te kunnen werken. Je kunt dit vergelijken met een wegverbreding die je uitvoert als het aantal auto’s op een bepaald traject toeneemt. In de praktijk komt het erop neer dat je het bestaande wifi-netwerk verbetert door het verplaatsen van access points of door er extra access points te plaatsen. Daarnaast is het van belang dat het vaste netwerk de toename in het gebruik goed kan afhandelen.

Netwerkcheck kortingsactie

Omdat we het belangrijk vinden dat scholen zo goed mogelijk verder kunnen met hun onderwijs, bieden we deze netwerkcheck tijdelijk met korting aan. Je betaalt geen € 395 maar € 269 voor je check! Wil je hier gebruik van maken, neem dan contact op met onze klantenservice (088 410 10 20) of je sales consultant.