Gepubliceerd op 22 juni 2018
Leestijd 4 min.

Weef, bouw en maak diverse vormen met onze zachte, helder gekleurde jumbo staven.

Wat is het?

Met deze set van 10 zachte, helder gekleurde jumbo staven kunnen jonge kinderen eindeloos bezig zijn. Knopen, weven, vlechten. Binnen en buiten. Samen of alleen. Elke staaf is maar liefst 3 meter lang.

Inhoud: 10 kunststof jumbo staven van 3 m lang, gemaakt van kwalitatief hoogwaardig materiaal dat makkelijk schoon te houden is.

Wat kan je ermee?

Vanaf een jaar of vier vinden kinderen het leuk om zelf iets te maken en betrekken ze daar graag andere kinderen bij. Ze spreken samen af wát ze gaan doen en hoe ze het gaan doen. Bijvoorbeeld een trein maken door stoelen aan elkaar te knopen. Het hek versieren door de staven erdoorheen te weven. Of een heel lang touw maken door alle staven aan elkaar te knopen. De kleurige jumbo staven nodigen uit tot creativiteit en samen spelen.

Waarom vindt Wim dit een parel?

“Creativiteit, samenwerken en technisch inzicht zijn competenties van de toekomst en worden daarom al vroeg gestimuleerd bij kinderen. Het spelen met de jumbo staven is daar een voorbeeld van. Daarnaast zie je dat leerkrachten en BSO-medewerkers de jumbostaven ook veel gebruiken om bijvoorbeeld een speelveld te markeren of teams bij elkaar te houden. Het is dus een product dat ook in praktische zin van pas komt, zowel in de klas als op de BSO.”

Waar kun je deze parel vinden?      

Je vindt deze parel in onze webshop.

Wij houden van leren! En wij leren veel van kinderen. Zo lieten we Noud, Laure en Evi de Beweegbare staven testen. Kijk je mee?

Beweegbare staven video