Gepubliceerd op 9 februari 2021
Leestijd 5 min.

De lente komt er weer aan. Overal zie je weer vogels in de weer. Haal vogels jouw klas in met een Augmented Reality (AR) les over Vogelvrienden (3 t/m 7 jaar), Vogelnesten en Eieren (6 t/m 10 jaar) en Snavels en Voedsel (9 t/m 13 jaar).

Door het gebruik van AR kun je een levensecht 3D model plaatsen in jouw omgeving. De kinderen kunnen erom heen lopen en van alle kanten bekijken. Kinderen leren over vogels door instructie, ervaren en bewegend leren!

We hebben drie complete AR lessen voor je klaarstaan over vogels.
De lessen bestaan uit drie onderdelen (kennen, ervaren en verwerken).

  • De lessen sluiten aan bij kerndoelen van het SLO.
  • Je ontvangt een handleiding met een duidelijke uitleg, zodat je eenvoudig een AR les kunt verzorgen.
  • De kinderen doen kennis op over het onderwerp met een interactieve PowerPoint presentatie. Deze presentatie kunnen de kinderen zelfstandig doorlopen op de computer. Je kunt er ook voor kiezen om een boeiende les te geven via het digibord.
  • De kinderen beleven het onderwerp in 3D via AR.
  • De kinderen verwerken de informatie door creatieve en speelse verwerkingsopdrachten.

Vogelvrienden (3 t/m 7 jaar)

Van de huismus tot de arend, vogels zien er heel verschillend uit. Diversiteit in kleuren, grootte en kenmerken. Tijdens deze les doen de kinderen kennis op over de verschillen tussen vogels, hoe ze eruit zien, wat ze eten en waarom ze soms zo verschillen van elkaar.

De kinderen bekijken in de AR omgeving een broedende pinguïn van alle kanten. Door de audio leren de kinderen over pinguïns en het verzorgen van een ei.

Bestel hier de les over Vogelvrienden

Vogelnesten en Eieren (6 t/m 10 jaar)

Elke vogel heeft het druk tijdens de lente: er wordt een partner gezocht en gevonden, nestjes worden gebouwd, eieren gelegd en na het uitkomen van de eieren wordt er voor de kleintjes gezorgd. In deze les leren de kinderen over merels, de kip en de haan. Hoe een nest wordt gemaakt, en de jongen worden verzorgd tot ze uitvliegen.

In de AR omgeving leren de kinderen over de kip en de haan. Via hotspots horen ze over uiterlijkheden, broeden van eieren en de vijanden van het kippenhok.

Bestel hier de les over Vogelnesten en Eieren

Vogels – Snavels en Voedsel (9 t/m 13 jaar)

Het is weer zover, het voorjaar is aangebroken. De vogels fluiten, de wormpjes worden uit de grond getrokken en de nestjes komen weer in de bomen. Tijdens deze les leren de kinderen alles over de snavels van vogels en het voedsel dat ze daarmee kunnen eten. Bovendien maken ze kennis met de arend.

In de AR omgeving vliegt een grote arend, die de kinderen van alle kanten bekijken. Via de hotspots ontdekken ze hoe de arend eruit ziet en horen ze over lengte, gewicht en uiterlijkheden.

Bestel hier de les over Snavels en Voedsel

 

Meer weten over onze AR lessen?

Aan de slag met de AR schoollicentie