Direct contact?
Brenda van Rijn
Neem contact op Brenda van Rijn Onderwijs ontwikkelaar
Neem contact op
Gepubliceerd op 22 februari 2021

Kinderen zijn nieuwsgierig. Hoe wordt een huis gebouwd? Waarom is een brug zo stevig dat er een vrachtwagen overheen kan rijden? Wat zijn de verschillen tussen elektrische auto’s en ‘gewone’ auto’s? Met deze lessen leren kinderen over de onderwerpen. De nieuwste lessen met Augmented Reality: Huizen bouwen (3 t/m 7 jaar), Bruggen bouwen (7 t/m 10 jaar) en de Elektrische auto’s (9 t/m 13 jaar).

Door het gebruik van AR plaats je een levensecht 3D model in jouw omgeving. De kinderen lopen er omheen en bekijken het van alle kanten terwijl de hotspots informatie geven.

De lessen bestaan uit drie onderdelen (kennen, ervaren en verwerken).

  • De lessen sluiten aan bij kerndoelen van het SLO.
  • Je ontvangt een handleiding met een duidelijke uitleg, zodat je eenvoudig een AR les kunt verzorgen.
  • De kinderen doen kennis op over het onderwerp met een interactieve presentatie.
  • De kinderen beleven het onderwerp in 3D via AR.
  • De kinderen verwerken de informatie door creatieve en speelse verwerkingsopdrachten.

Huizen bouwen (3 t/m 7 jaar)

De kinderen maken kennis met een bouwplaats waar huizen worden gebouwd. Bouwvakkers bouwen huizen met machines en gereedschap. Eerst de fundering, vervolgens de muren, deuren en ramen. Tenslotte het dak met dakpannen en het huis is klaar. Met Augmented Reality gaan kinderen met de verschillende onderdelen een huis bouwen. De hotspots met audio geven informatie en opdrachten.

Bestel de les over Huizen bouwen >

Bruggen bouwen (6 t/m 10 jaar)

Hoe overbrug je een sloot of rivier? Inderdaad, dat kan met een brug. Bruggen worden ontworpen door een architect en gebouwd door bouwvakkers. Om bruggen stevig te kunnen maken, worden bepaalde constructies gebruikt, bijvoorbeeld driehoeken en bogen. Met Augmented Reality plaatsen de kinderen een houten wiebelige brug en een stevige stalen brug in hun groep. De hotspots met audio geven informatie en opdrachten.

Bestel de les over Bruggen bouwen >

Electrische auto’s (9 t/m 13 jaar)

Auto’s zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Elektrische auto’s winnen steeds meer terrein op de automarkt. Ook kinderen komen in aanraking met elektrische auto’s. Welke verschillen zijn er tussen elektrische auto’s en auto’s met een verbrandingsmotor? Met Augmented Reality plaatsen kinderen onderdelen van een elektrische auto in de groep en zetten de auto in elkaar. De hotspots met audio geven informatie en opdrachten.

Bestel de les over Elektrische auto’s >

Meer weten over onze AR lessen?

Bekijk de video.

Bouw een huis met Augmented Reality

Bestel de les over huizen bouwen

Bouw een brug met Augmented Reality

Bestel de les over bruggen bouwen

Bouw een auto met Augmented Reality

Bestel de les over auto's bouwen