Geschikt voor
Basisschool Kinderopvang
NULL
Gepubliceerd op 07 april 2021 Leestijd 5 min.

Lessenserie

Augmented Reality (AR) lessen - Natuur in de stad

Wanneer je heerlijk in de stad wandelt of winkelt, valt het je soms op dat ergens tussen twee tegels een bloemetje groeit of er vliegt een duif voorbij. Je realiseert je dat ook in de stad natuur aanwezig is. Met deze Augmented Reality (AR) lessen leren kinderen over natuur in de stad: planten en dieren.

Door het gebruik van AR plaats je een levensecht 3D model in jouw omgeving. De kinderen lopen er omheen en bekijken het van alle kanten terwijl de hotspots informatie geven.

AR lessen over natuur

We hebben drie complete AR lessen voor je klaarstaan over de natuur. De lessen bestaan uit drie onderdelen (kennen, ervaren en verwerken).

  • De lessen sluiten aan bij kerndoelen van het SLO.
  • Je ontvangt een handleiding met een duidelijke uitleg, zodat je eenvoudig een AR les kunt verzorgen.
  • De kinderen doen kennis op over het onderwerp met een interactieve presentatie. Deze presentatie kunnen de kinderen zelfstandig doorlopen op hun laptop of tablet. Je kunt er ook voor kiezen om een boeiende les te geven via het digibord (tip: bijvoorbeeld tijdens een eetmoment).
  • De kinderen beleven het onderwerp in 3D via AR.
  • De kinderen verwerken de informatie door creatieve en speelse verwerkingsopdrachten.

In het park (3 t/m 7 jaar)

Een park is een fantastische plek om te genieten van natuur in de stad. Kinderen spelen en leren over bloemen, planten en dieren. Ook volwassenen genieten van de natuur in het park. In deze les maken de kinderen kennis met een meisje dat met haar moeder naar het park gaat. Met Augmented Reality duiken de kinderen onder water om een waterlelie te onderzoeken.

Bestel de les over Natuur in de stad – In het park >

De eikenboom en eikenprocessierups (6 t/m 10 jaar)

Je kent ze vast wel: de eikenprocessierupsen. Deze rupsen leven in eikenbomen, ze lopen voortdurend ‘in processie’ over de takken op zoek naar voedsel. De brandharen van deze rupsen zijn vervelend voor mensen als je ze op je huid krijgt. Daarom zie je in het voorjaar vaak rood wit lint om de stam van de boom. Met Augmented Reality plaatsen de kinderen een grote eikenboom in hun groep en leren de boom herkennen op uiterlijkheden.

Bestel de les over Natuur in de stad – De eikenboom en eikenprocessierups >

Flora en fauna (9 t/m 13 jaar)

De kinderen nemen een kijkje in Amsterdam, de hoofdstad van Nederland. Een journalist, plantenonderzoeker en stadsbioloog geven informatie over het belang van natuur in de stad. Sommige planten zorgen voor verkoeling in de stad. Dieren passen hun gedrag aan om te leven in een omgeving met minder natuur. Met Augmented Reality plaatsen kinderen een rij grachtenpanden in hun omgeving en leren ze de natuur in dit deel van Amsterdam te onderzoeken.

Bestel de les over Natuur in de stad – Flora en fauna >

Meer weten over onze AR lessen?

Bekijk de video.

AR lessen

Ontdek Augmented Reality

Ontdek de natuur in het park

Plaats een grote eikenboom in de groep

Ontdek het belang van natuur in de stad