Gepubliceerd op 3 september 2020

Het menselijk lichaam, een boeiend onderwerp voor kinderen. Haal de verschillende onderwerpen jouw klas in met een Augmented Reality (AR) les over de chimpansee (3 t/m 7 jaar), het skelet (6 t/m 10 jaar) en de spijsvertering (9 t/m 13 jaar). Door het gebruik van AR kun je een levensecht 3D model plaatsen in jouw omgeving. De kinderen kunnen erom heen lopen en van alle kanten bekijken. Kinderen leren over het menselijk lichaam door instructie, ervaren en bewegend leren!

We hebben drie complete AR lessen voor je klaarstaan over het menselijk lichaam. De lessen bestaan uit drie onderdelen (kennen, ervaren en verwerken).

  • De lessen sluiten aan bij kerndoelen van het SLO.
  • Je ontvangt een handleiding met een duidelijke uitleg, zodat je eenvoudig een AR les kunt verzorgen.
  • De kinderen doen kennis op over het onderwerp met een interactieve presentatie. Deze presentatie kunnen de kinderen zelfstandig doorlopen op hun laptop of tablet. Je kunt er ook voor kiezen om een boeiende les te geven via het digibord (tip: bijvoorbeeld tijdens een eetmoment).
  • De kinderen beleven het onderwerp in 3D via AR.
  • De kinderen verwerken de informatie door creatieve en speelse verwerkingsopdrachten.

Chimpansee (3 t/m 7 jaar)

De Chimpansee is een Afrikaanse mensaap en wordt beschouwd als meest levende verwant van de mens. Mensapen lijken in uiterlijk en gedrag veel op mensen. Kinderen leren in deze les de wereld van de chimpansee kennen en ze ontdekken hoeveel ze eigenlijk lijken op deze imposante mensaap.

Tijdens deze les bekijken de kinderen een chimpansee van alle kanten. Met de audio van de hotspots vergelijken de kinderen hun eigen lichaam met de chimpansee.

Bestel hier de les over de Chimpansee.

Skelet (6 t/m 10 jaar)

Het skelet is het hardste deel van de mens. Het is bijzonder om te zien hoe het menselijk skelet is opgebouwd. Welke botten zitten er allemaal in ons lichaam? Elk bot heeft zijn eigen taak in samenwerking met andere botten en spieren. Kinderen stappen de wonderlijke wereld van het menselijk skelet in.

Tijdens deze les bekijken de kinderen een skelet van alle kanten. Met de audio (hotspots) zoeken kinderen verschillende onderdelen van het skelet.

Bestel hier de les over het Skelet.

Spijsvertering (9 t/m 13 jaar)

De energie en bouwstoffen die ons lichaam nodig heeft, halen we uit ons eten en drinken. Vloeibaar voedsel neemt ons lichaam vrijwel direct op, maar vast voedsel wordt eerst afgebroken tot kleine deeltjes om door de bloedbaan naar onze cellen te reizen. De weg van het voedsel in ons lichaam is een interessante reis door het spijsverteringskanaal.

Tijdens deze les bekijken de kinderen een spijsverteringsstelsel van alle kanten. Via de audio leren de kinderen over de spijsvertering en de verschillende onderdelen.

Bestel hier de les over de Spijsvertering.

Meer weten over onze AR lessen? Bekijk deze video.