Gepubliceerd op 3 september 2020
Leestijd 2 min.

Kinderen leren graag over dino’s. Haal de verschillende dino’s jouw klas in met een Augmented Reality (AR) les over de brachiosaurus (3 t/m 7 jaar), de stegosaurus (6 t/m 10 jaar) en de tyrannosaurus rex (9 t/m 13 jaar). Door het gebruik van AR kun je een levensecht 3D model plaatsen in jouw omgeving. De kinderen kunnen erom heen lopen en van alle kanten bekijken. Kinderen leren over dino’s door instructie, ervaren en bewegend leren! De lessen bestaan uit drie onderdelen (kennen, ervaren en verwerken).

Voordelen van onze toffe Augmented Reality lessen:

  • De lessen sluiten aan bij kerndoelen van het SLO.
  • Je ontvangt een handleiding met een duidelijke uitleg, zodat je eenvoudig een AR les kunt verzorgen.
  • De kinderen doen kennis op over het onderwerp met een interactieve presentatie. Deze presentatie kunnen de kinderen zelfstandig doorlopen op hun laptop of tablet. Je kunt er ook voor kiezen om een boeiende les te geven via het digibord (tip: bijvoorbeeld tijdens een eetmoment).
  • De kinderen beleven het onderwerp in 3D via AR.
  • De kinderen verwerken de informatie door creatieve en speelse verwerkingsopdrachten.

Brachiosaurus (3 t/m 7 jaar)

Er zijn heel veel verschillende soorten dinosauriërs, de Brachiosaurus is er één van! Tijdens deze les maken de kinderen kennis met de Brachiosaurus en zijn leefgebied. Ze leren over zijn uiterlijk, wat hij eet, en hoe wij mensen hem ontdekt hebben.

Tijdens deze les bekijken de kinderen de brachiosaurus van alle kanten. Je kunt deze dino met de vergroot hotspot levensgroot voor je plaatsen. Met de audio leren de kinderen over de dino met lange nek.

Bestel hier de les over de Brachiosaurus.

Stegosaurus (6 t/m 10 jaar)

Dinosaurussen spreken toch altijd tot verbeelding. Het is bijna niet voor te stellen dat er zoveel miljoenen jaren geleden er ook leven op aarde was, dat eigenlijk niet op ons leven lijkt. Er zijn vele dinosaurussoorten. De Stegosaurus is wel een opvallend type. Hij heeft bijzondere uitsteeksels op zijn staart en rug.

Tijdens deze les bekijken de kinderen de stegosaurus van alle kanten. Klikken op de vergroot hotspot plaatst deze dino levensgroot in jouw groep. Met de audio leren de kinderen over deze stekelige dino.

Bestel hier de les over de Stegosaurus.

Tyrannosaurus (9 t/m 13 jaar)

Miljoenen jaren geleden leefden dinosauriërs op onze aarde. Door opgravingen hebben we veel geleerd over deze enorme dieren. Kinderen zijn gefascineerd door dit onderwerp en willen leren over deze dino’s en met name over de grootste en gevaarlijkste!

Tijdens deze les bekijken de kinderen de tyrannosaurus van alle kanten. Maak maar ruimte, want de vergroot hotspots zorgt voor een levensgrote T-Rex. Via de audio leren de kinderen allerlei weetjes over de gevaarlijkste dino.

Bestel hier de les over de Tyrannosaurus.

Meer weten over onze AR lessen? Bekijk deze video.