Geschikt voor
Basisschool
NULL
Gepubliceerd op 14 maart 2018 Leestijd 3 min.

Vraag het de expert

Wat kan ik allemaal met Intune for Education?

Alle scholen zijn op hun eigen manier bezig met de integratie van ICT in het onderwijs. Belangrijk daarbij is de betrouwbaarheid van de beschikbare apparatuur en het beheer daarvan. Sinds kort is er Intune for Education van Microsoft, een online beheerstool met méér online mogelijkheden en nóg meer handige tools. Voordat je daarmee aan de slag gaat wil je natuurlijk eerst het volgende weten: wat kan ik allemaal met Intune for Education? Onze collega Ad de Kleuver geeft antwoord.

“Intune for Education is een online management tool waarmee je als ICT-beheerder snel alle Windows 10 devices van je school klaarmaakt voor gebruik in de klassen. Daarnaast kun je vanuit de beheerportal heel eenvoudig:

  • Snel alle devices van je school beheren.
  • Apps vanuit de Windows Store toekennen aan leerlingen en leerkrachten.
  • Beperkingen opleggen en rechten toekennen.
  • Alle gegevens van je schoolorganisatie beschermen.
  • Zorgen dat updates geïnstalleerd worden op momenten dat het jouw school uitkomt.

Koppeling tussen Intune for Education en Office365

Het beschermen van de schoolgegevens is een belangrijke functie. Met Intune kun je al je documenten en e-mails classificeren, labelen en beveiligen, zodat alleen gemachtigde gebruikers deze kunnen inzien en eventueel ook bewerken. Wanneer de regels en voorwaarden zijn ingesteld, worden ze automatisch beheerd. Beheerders en gebruikers kunnen de toegang die anderen tot hun gegevens hebben ook weer makkelijk intrekken.”

Intune for Education maakt deel uit van een complete en toekomstgerichte  cloudoplossing. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met jouw accountmanager.