Gepubliceerd op 23 juni 2021
Leestijd 3 min.

Alle scholen zijn op hun eigen manier bezig met de integratie van ICT in het onderwijs. Belangrijk daarbij is de betrouwbaarheid van de beschikbare apparatuur en het beheer daarvan. Sinds 3 jaar is er ook Intune for Education van Microsoft, een online beheerstool met méér online mogelijkheden en nóg meer handige tools. Voordat je de keuze maakt om hiermee aan de slag te gaan, wil je natuurlijk eerst weten wat je allemaal kunt met Intune for Education. Onze collega Ad de Kleuver geeft antwoord.

“Intune for Education is een online management tool waarmee je het ICT-beheer van alle Windows 10 devices en apparaten met iOs voor jouw school centraal kunt regelen. De perfecte oplossing om over te stappen van het werken met een server naar het optimaal werken in de Cloud. De beheerportal van Intune for Education biedt de volgende mogelijkheden:

  • Alle laptops van je school centraal en op afstand beheren.
  • Apps vanuit de Windows Store toekennen aan leerlingen en leerkrachten.
  • Beperkingen opleggen en rechten toekennen.
  • Alle gegevens van je schoolorganisatie beschermen.
  • Zorgen dat updates geïnstalleerd worden op de momenten dat het jouw school uitkomt.

Koppeling tussen Intune for Education en Microsoft 365

Het beschermen van de schoolgegevens is een belangrijke functie. Met Intune kunnen al je documenten en e-mails worden geclassificeerd, gelabeld en beveiligd, zodat alleen gemachtigde gebruikers deze kunnen inzien en eventueel bewerken. Wanneer regels en voorwaarden zijn ingesteld, worden deze via Intune automatisch beheerd.”

Het cloudplatform Intune for Education maakt deel uit van een complete en toekomstgerichte cloudoplossing. Ben jij er klaar voor om de overstap te maken naar werken in de cloud?

Wil je meer weten over de toepassing van Intune for Education?

Neem dan contact op met je  salesconsultant ICT.

Lees hier meer over Microsoft Intune for Education >