Gepubliceerd op 17 oktober 2018
Leestijd 3 min.

Combineer technologie en creativiteit en laat je klas driedimensionaal tekenen in de lucht. Met deze 20th century pen kun je je fantasie helemaal de vrije loop laten. Met de 3Doodler Create 3D printing pen breng je alles tot leven wat je in je hoofd hebt. Een kwestie van tekenen in de lucht, even laten drogen en klaar is je driedimensionale auto, poppetje, vliegtuig, plant, kerstbal, armband of boerderij van kunststof!

Wat is het?

– 3Doodler Create 3D printing pen
– een cleaning tool
– een minischroevendraaier
– een tool om het spuitmondstuk te verwijderen
– 2 soorten filamenten (1 multipack PLA en 1 multipack ABS)
– de voedingskabel

3DoodlerPen2
3DoodlerPen4
3DoodlerPen5
3DoodlerPen3

Wat kun je ermee?

Met deze bijzondere pen kunnen kinderen hele fijne, ruimtelijke werkstukjes maken. Ze leren met verschillende met het gereedschap en de filamenten omgaan en combineren al doende creativiteit met techniek. Het werken met de 3Doodler Create 3D printing pen is tegelijkertijd een goede training van de fijne motoriek. Het vergt namelijk wel enige oefening om de gesmolten, kunststof draden in de gewenste vorm en richting te manoeuvreren.

Waarom vindt Thijs dit een parel?

‘STEAM (Science, Technoloy, Economy, Arts en Mathematics) krijgt steeds meer aandacht in de klas. Door de combinatie van creativiteit en techniek speel je daar met deze pen verantwoord op in. Een ander voordeel is dat deze 3D Pen kinderen op een speelse manier laat kennismaken met de vervolgstap: 3D printen. We weten niet hoe de toekomst eruit ziet. We weten wel dat kinderen die nu moeiteloos omgaan met STEAM daar later, in hun werk en privéleven, veel profijt van hebben.’

Waar kun je deze parel vinden?

Je vindt de 3Doodler Create 3D printing pen in onze webshop