in hartje Ochten

Het hart van de Rolf groep

Het fysieke, tastbare hart van de Rolf groep is een 1000m2 grote bron vol onderwijsinspiratie: Hartje Ochten. Centraal gelegen tussen Nijmegen en Utrecht, langs de A15, loop je hier een wereld binnen die je onderwijshart sneller zal doen kloppen.

Hartje Ochten biedt interactie, inzicht en ideeën, waardoor de ruimte zich het best laat omschrijven als een inspiratiespeeltuin voor onderwijsprofessionals in de kinderopvang en het basisonderwijs.

Laat je raken en vermaken…

 1. Visualiseer jouw ideale leeromgeving
  Ervaar hoe je met actuele materialen een extra dimensie kunt geven aan de inrichting van ‘traditionele’ hoeken, in onder andere de bouw-, eet-, huis- en muziekhoek. Maak met je team een moodboard voor jullie eigen situatie, onder begeleiding van een stylist.
 2. Dompel jezelf onder in de nieuwe onderbouw
  Ontdek actuele ontwikkelingsmaterialen voor het jonge kind: bekijk, vergelijk, voel, maar vooral: probeer zelf uit!
 3. Actualiseer je kennis over robotica, programmeren of 3D-printen
  Maak kennis met ZuluConnect, Momento, STEAM en andere nieuwe toepassingen van ICT op school, van hardware tot ontwikkelingsmaterialen.
 4. Rolf
  Ook ons eigen product Rolf heeft een mooie plek in Hartje Ochten.

Woensdag 29 mei 2019: inspiratiemiddag Actief Creatief voor kinderopvang en basisonderwijs.

De nieuwe onderbouw met actuele ontwikkelingsmaterialen

Workshop 'Een rijke leeromgeving' door Juf Bianca

Hart voor leren

Clown Joris!

Workshop 'Op stoom met STEAM' door Jacqueline Rekers

Even rustig overleggen...

En bouwen maar!

De plek voor jouw studiemiddag

Hartje Ochten is een plek die onderwijs en onderwijsvernieuwing ademt. Een betere omgeving voor een studiedag of presentatie bestaat niet:

 • Laat jou studiemiddag plaatsvinden in onze inspiratiespeeltuin in Hartje Ochten. We beschikken over aparte ruimtes waar je workshops kan geven.
 • Indien gewenst, denken wij mee over een programma voor jullie studiedag. Er zijn veel partijen waar we warme contacten mee hebben en die ook een waardevolle bijdrage kunnen en willen leveren.
 • Hebben onze onderbouwconsulenten een onderbouwscan uitgevoerd op je school? Bespreek de uitslag in Hartje Ochten! Dit biedt de mogelijkheid om direct de materialen te ontdekken die in het rapport naar voren zijn gekomen.

Koopjes

Hartje Ochten heeft een voordeelplein. Hier vind je puzzels, kasten, ontwikkelingsmaterialen en nog veel meer tegen een extra mooie prijs. Dat alleen al is de komst naar Ochten waard.