24 november 2021
NULL

Maak de juiste keuze voor jouw school!

Tools voor Lezen

Een goede leesvaardigheid is een belangrijke voorspellende factor voor succes. Maar hoe weet je nou welke methode het beste aansluit bij de visie van jouw school? Met 'Tools voor...' helpen wij jou met het maken van deze keuze.

  • Wil je inhoudelijk kennismaken met de voortgezet leesmethoden van de grote uitgevers?
  • Wil je je verder verdiepen in de methoden waartussen je nog twijfelt, of je nog algemeen oriënteren?

Wij geven je tijdens onze online bijeenkomst op 24 november de tools in handen om gefundeerde keuzes te maken. De middag is gratis.

Schrijf je hier direct in >

Tools voor lezen

Een goede leesvaardigheid is een belangrijke voorspellende factor voor succes. Wie veel leest ziet zijn woordenschat en taalvaardigheid groeien en gaat daardoor ook weer meer lezen.
Goed leesonderwijs is noodzakelijk om die goede leesvaardigheid te ontwikkelen en leerlingen plezier te laten ervaren in lezen. Er zijn verschillende methoden voor voortgezet lezen op de markt, die hun eigen insteek kiezen en accenten leggen. Het is van belang om een methode te kiezen die goed aansluit bij de doelstellingen van je school en de persoonlijke voorkeuren van jou en je collega’s. Tijdens ‘Tools voor lezen’ krijg je binnen een korte periode een goede uitleg van de nieuwste methoden, uitleg speciaal gegeven door de uitgeverijen zelf. Zo zorgen wij er samen voor dat jij een wel overwogen keuze maakt voor jouw school!

De volgende methoden komen aan bod

  • Blink – Blink lezen
  • Delubas – Atlantis
  • Noordhoff – Nieuw Nederlands
  • Malmberg – Karakter
  • Malmberg – Leeslink
  • Zwijsen – Estafette

Programma

Je kunt je deze middag inschrijven voor 3 sessies. Tijdens iedere sessie kun je je voor één van bovenstaande methoden inschrijven.

TijdActiviteit
14.30 - 14.45Welkom en korte introductie
14.50 – 15.30 Ronde 1: presentatie uitgevers voortgezet leesmethode
15.40 – 16.20Ronde 2: presentatie uitgevers voortgezet leesmethode
16.30 - 17.10Ronde 3: presentatie uitgevers voortgezet leesmethode

Schrijf je in!

De eerste 100 inschrijvingen ontvangen een goodiebag*. Inschrijven kan tot 18 november 2021.

Tools voor Lezen 2021 - 24 november

Leuk dat je naar Tools voor Lezen komt! Laat hieronder je gegevens achter.
    Tools voor lezen is een samenwerking met de uitgeverijen Blink, Zwijssen, Delubas, Malmberg en Noordhoff. Door deze opt-in aan te vinken, is het mogelijk dat de uitgeverijen contact met je opnemen naar aanleiding van deze middag. Ook is het mogelijk dat ze jouw gegevens opnemen in hun database. Jouw gegevens worden alleen gedeeld met de uitgeverijen van de rondes waarvoor je je hebt ingeschreven.

*Voorwaarden voor het ontvangen van de goodiebag: 1) je bent een van de eerste 100 inschrijvingen, 2) je bent woonachtig in Nederland.

De keuze voor een nieuwe lesmethode is als het zoeken naar een geschikte thuishaven. Laat ons je gids zijn.