NULL
datum volgt

5e landelijke congres Jonge kind‘Spel in beweging’ AOb en HJK

Op woensdag 1 april 2020 is de vijfde editie van het landelijk congres Jonge kind AOb en HJK. Hét congres voor de onderbouw, voor leerkrachten, bouwcoördinatoren en directies. Het thema van de dag is: ‘Hoe houd je spel (en jezelf) in beweging?’ vanuit de gedachte dat de wereld waarin het jonge kind leeft steeds in ontwikkeling en beweging is.

Het leven is als fietsen: om je balans te houden moet je blijven bewegen. En dat geldt ook voor het spel. En wij zijn er bij. Bezoek onze stand en maak LIVE kennis met:

  • de nieuwste Rolf ontwikkelingsmaterialen, waaronder Rolf Connect Coderen HUB
  • de materialen waarmee jij wetenschap & techniek in jouw groep kan inzetten

I.V.M. CORONA-VIRUS WORDT DIT CONGRES VERPLAATST. DE NIEUWE DATUM VOLGT ZODRA BEKEND.

Lezing

De dag start met de inspirerende lezing ‘Zelfsturing bij jonge kinderen – wat doen spelen en bewegen met het kinderbrein?’ van kinder(neuro)psycholoog en orthopedagoog-generalist Diana Smidts, kinderpsycholoog orthopedagoog-generalist.

Het jonge kinderbrein ontwikkelt zich in razend tempo. De hersenprocessen die een rol spelen bij zelfsturend gedrag (executieve functies) komen ‘online’ in de kleutertijd. Toch duurt het nog vele jaren voordat deze functies volgroeid zijn. Wat betekent dit voor de zelfsturing van jonge kinderen? Hoe kunnen we die zelfsturing stimuleren? Deze en andere vragen behandelt Diana Smidts tijdens de lezing.

Workshops

Vervolgens zijn er dertig workshops, lezingen en inspirerende praktijkvoorbeelden van specialisten of collega’s, waar je in drie rondes uit kunt kiezen. Tussendoor kun je terecht op de informatiemarkt. Daar staan wij met de nieuwste spel- en ontwikkelingsmaterialen.

Kies uit dertig workshops, lezingen en inspirerende praktijkvoorbeelden van specialisten of collega’s.