6 en 7 april 2022
NULL

Dé vakbeurs voor onderwijsinnovatie & ICT

IPON

IPON is al 13 jaar het ontmoetingsplatform voor het PO, VO en MBO. Op 6 & 7 april 2022 vindt alweer de 11de editie van IPON plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Het wordt opnieuw een editie boordevol inspirerende sprekers, relevante thema’s en onderwijstoeleveranciers die je en jouw school kunnen helpen bij onderwijsinnovatie en professionalisering.

Alle onderwijsinnovatie oplossingen onder één dak

IPON-2022IPON kenmerkt zich door het brede aanbod aan thema’s en de unieke combinatie van beursvloer en hoogwaardig lezingenprogramma. Dat is tijdens de 11de editie niet anders. Het doel van IPON is om het gebruik van de nieuwste toepassingen binnen het onderwijs op een innovatieve en creatieve manier aan het onderwijs te presenteren. De partners & inspiratie die jij nodig hebt vind je dan ook op de IPON.

Lees meer over de IPON >

De Rolf groep is aanwezig op de IPON!

Op 6 en 7 april staat de Rolf groep op de IPON, dé 2-jaarlijkse ICT beurs voor het onderwijs! Het thema dit jaar is toekomstgericht onderwijs. ICT is in het onderwijs niet meer weg te denken. Voor de leraar is hier een sleutelrol weggelegd. De ervaring leert ons namelijk dat het resultaat, de motivatie en het plezier van leerlingen toeneemt als een leraar daadwerkelijk gebruik maakt van ICT middelen en digitaal leermateriaal. 

Tijdens de IPON laten we je zien met welke ICT tools, middelen en aanpak jij jouw onderwijs toekomstbestendig kunt maken! Vanuit onze jarenlange ervaring en ICT expertise speciaal voor het onderwijs nemen we je mee in de mogelijkheden voor jouw school.  

Digitale geletterdheid 

Om toekomstbestendig onderwijs te kunnen geven, waarvan ICT een belangrijk onderdeel is, hebben leraren digitale vaardigheden nodig. Deze vaardigheden kunnen zij gebruiken om leerlingen zo goed mogelijk te kunnen begeleiden en skills mee te geven om de digitale kloof te verkleinen. Tijdens de IPON vertellen we je er alles over, op onze stand of in ons eigen Rolf groep theater.  

ICT-middelen en beheer 

Welke keuzes maak je als leraar vanuit de leersituatie? Welke didactiek en ICT-middelen zijn geschikt om optimaal te leren? En hoe kun je dit het beste beheren? Deze editie zullen we je op zowel onze stand als in de theaters laten zien hoe je dit kunt organiseren. Denk bijvoorbeeld aan ZuluConnect, de digitale leer- en werkomgeving voor leerlingen en leerkrachten. Of een veilige ICT omgeving op je school zodat alles goed is beschermd. Hoe belangrijk is dat? En uiteraard ook de toepassing van de iPad in de klas, want wat veel leerkrachten nog niet weten is dat je de iPad hartstikke eenvoudig kunt inzetten om je lessen beter en effectiever te maken. En wat denk je van Virtual Reality in de klas. Hoe kan dit jou helpen om kinderen de stof makkelijker eigen te maken. Ervaar het zelf op onze stand.  

Aanmelden voor de IPON 

Zien we jou op onze stand of in ons eigen Rolf groep theater? Zet het alvast in je agenda en meld je direct aan via onderstaande button. Zodra het programma van de Rolf Groep theaters bekend is dan laten we je dit natuurlijk direct weten. Houdt hiervoor je mail en onze socials in de gaten.

Registratie IPON 2022

Registreer jouw bezoek aan de IPON 2022