NULL
geannuleerd

8 april, de Rolf groep in Ochten

Inspiratieavond Wetenschap & techniek

Wetenschap en techniek fascineren. Meer dan ooit groeit het besef dat we de uitdagingen waar we in de 21e eeuw voor staan met wetenschappelijke en technologische inzichten kunnen aanpakken. Niet verwonderlijk dus dat vanaf dit jaar alle scholen het vak Wetenschap en Techniek (W&T) aanbieden.

Op 8 april dompelen we je onder in wetenschap en techniek – met als doel jou voldoende kennis en inzichten mee te geven om dit spannende vakgebied in je lessen te kunnen integreren. Je leerlingen zullen aan je lippen hangen! De avond is interessant voor de BSO en leerkrachten in het basisonderwijs in de midden- en bovenbouw.

DE INSPIRATIEAVONDEN VAN 2020 ZIJN GEANNULEERD! HET IS NOG NIET BEKEND WANNEER DE EERSTVOLGENDE INSPIRATIEAVOND PLAATS GAAT VINDEN.  MOCHT JE MEER WILLEN WETEN OVER ONDERSTAANDE ONDERWERPEN, NEEM DAN CONTACT MET ONS OP VIA 088 – 410 10 20

 

 • Wetenschap en techniek
 • Innovatie en Ontwikkeling
 • Het Jonge Kind

 

TijdActiviteit
17.00-18.00 uurWarme maaltijd!
18.00-18.05 uurOpening
18.10-18.40 uurIt's a surprise, and it's all about STEAM!
Door: Mad Science, onderwijs.mad-science.nl
18.45-20.30 uurDrie rondes van 30 minuten.

Stem af op STEAM
Door: Martijn Hermsen, STEAM-expert de Rolf groep
Op stoom met STEAM
Door: Marieke Kroese, STEAM-expert de Rolf groep
LEGO® Education SPIKE™ Prime
Door: Raymond Hendriks, LEGO® Certified Teacher Trainer
20.30 uurNeem afscheid voor nu, maar houd contact!

Meld je direct aan voor de inspiratieavond Wetenschap & techniek op 8 april.

 • Op stoom met STEAM

Heb jij nog geen idee hoe te starten met STEAM? Onze STEAM-expert Marieke Kroese kan je helpen. In deze inspiratiesessie geeft zij tips hoe te starten met STEAM. Én… we kunnen tijdens de workshop de onderzoekscyclus bespreken plus een onderzoek doen met stoom!

 • Stem af op STEAM 

Het opdoen van onderzoeksvaardigheden, leren samenwerken en het ontwikkelen van kritisch denkvermogen: het zijn drie belangrijke opbrengsten van de onderwijsbenadering STEAM. Onderwijs rondom Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics is niet alleen ontzettend spannend, het bereidt kinderen ook perfect voor op een leven in de 21e eeuw.

Tijdens een korte inspiratiesessie laat onze STEAM-expert Martijn Hermsen je zien hoe je STEAM goed kunt laten landen in je lessen. Hij geeft voorbeelden uit de praktijk en handige tips om direct met STEAM te kunnen starten.

 • LEGO® Education SPIKE™ Prime in de les 

Dé kit om LEGO in te zetten in het onderwijs heet SPIKE Prime.
SPIKE Prime is een combinatie van kleurige LEGO-bouwelementen en gebruiksvriendelijke hardware – die aan te sturen is via een intuïtieve, op Scratch gebaseerde, programmeertaal. Door te slepen en neer te zetten kunnen leerlingen programmeren, op elk niveau. Zo leren ze kritisch na te denken om hun doel in stapjes te kunnen bereiken.

In deze workshop neemt Raymond Hendriks je mee in de wereld van LEGO Education SPIKE Prime.

Ontdek hoe je leerlingen, via eenvoudige instapprojecten, kunnen bouwen aan grenzeloze creatieve ontwerpen – en zo de broodnodige vaardigheden opdoen om de innovatieve geesten van morgen te kunnen worden… terwijl ze aan het spelen zijn!

 

Ps. Hartje Ochten heeft een voordeelplein met leuke koopjes! Hier vind je puzzels, kasten, ontwikkelingsmaterialen en nog veel meer tegen een extra mooie prijs. Tussen 17.00 en 18.00 uur kan je daar lekker neuzen en evt. shoppen.

Mad Science

Al eens zelf slijm gemaakt of een raket gebouwd? Je wel eens afgevraagd wat nou eigenlijk een chemische reactie is? Zelf graag ontdekkend bezig zijn en uitproberen wat er allemaal kan met materialen die tot je beschikking staan? Die ervaringen kun je opdoen bij Mad Science.

Zij bieden op een unieke en kindgerichte manier lessen aan waarbij de ervaring van het kind centraal staat. Doorgaans verandert regelmatig na schooltijd een ruimte in school naar een onderzoekslab, waar kinderen als professors in spe met onze materialen gaan experimenteren. Om de kinderen hiervoor enthousiast te maken komen ze op scholen een educatieve techniekshow verzorgen. Voor onder schooltijd hebben ze ook een ruim aanbod van boeiende workshops.

Goed om te weten!

 • De avond vind plaats in de 1000 m2 inspiratiespeeltuin van de Rolf groep, Mercuriusweg 14, Ochten.
 • Deze plek zal het toneel zijn van ontmoeten, inspireren, delen, uitproberen en leren. Kort, interactief, kernachtig, illustratief, met hapje en drankje en… staand! Want (inter)actie staat voorop.
 • De avond duurt van 17.00 tot 21.00 uur.
 • Wil je mee eten? Kom dan om 17.00 uur. Er staat een lekkere warme maaltijd voor je klaar. Eet je niet mee? Het programma start om 18.00 uur
 • De avond is kosteloos. Max. 4 aanmeldingen per school.
 • Parkeren is ook kosteloos en kan voor de deur.

De inspiratiespeeltuin van de Rolf groep in Hartje Ochten.

Dompel jezelf op 8 april onder in wetenschap en techniek! In onze 1000 m2 inspiratiespeeltuin vol onderwijsinspiratie, bekijk, vergelijk, voel, maar vooral: probeer zelf uit! En loop met nieuwe ideeën de deur uit die je de volgende dag in je groep kan inzetten. Zorg dat je er bij bent!