3 april 2019 Bussum

Jonge kind congres 'Spel verbindt' AOb en HJK

Op woensdag 3 april 2019 is de vierde editie van het landelijk congres Jonge kind van de Algemene Onderwijsbond en vakblad HJK. Een congres voor de onderbouw, voor leerkrachten, bouwcoördinatoren en directies. Het thema dat dit jaar centraal staat is spel verbindt. Schrijf je in voor clinics in onze ‘inspiratiespeeltuin!

Spel verbindt alle jonge kind-professionals en de verschillende (werk)velden waarin ze actief zijn. Buiten of binnen, online of offline, thuis of op school, spelen of leren, groep 2 of groep 3: dit zijn geen tegenstellingen, maar kansen om te verbinden.

Opening: verbondenheid als antwoord

De dag start met de inspirerende lezing ‘Verbondenheid als antwoord’ van verzinner, verteller, verbinder Marcel van Herpen. Een goede relatie maakt goede prestaties mogelijk. Door gepaste begeleiding van het spel ontstaat een betere relatie met het jonge kind. Door spel als uitgangspunt te nemen voelen kinderen zich gehoord en gezien. Leerkrachten mogen hierin nooit alleen staan. Hij vertelt zijn verhaal vanuit liefde voor het vak van leerkracht en de kinderen.

Marcel is oprichter van de expertisecentra E.G.O. en DuOO, medeoprichter van het NIVOZ en een veelgevraagd spreker op (inter)nationale conferenties. Hij schreef de boeken Ik, de leraar, Wij, de leraar, Wij zijn Leiders en Ik, de coach.

Clinics: Verrassend anders!

Schrijf je in voor clinics in onze ‘inspiratiespeeltuin’. De onderbouwconsulenten nodigen je uit en begeleiden je graag op je ontdekkingstocht: kom kijken op de tweede verdieping en doe mee!

Je hebt je eigen klassiekers: beproefd onderwijs waarvan je weet hoe het werkt. Dat is jouw vertrouwde basis. Wat als je deze basis deels opnieuw uitvindt? Als je vaste route ineens splitst in meerdere richtingen? Zet je schrap. Zodra je één voet zet in deze inspiratiespeeltuin, verandert je kijk op het bekende. Je gaat jouw beeld, jouw referentiekader, van bekende materialen en methoden verruimen. Je ontdekt in deze clinic nieuwe mogelijkheden van dagelijks gebruikte ontwikkelingsmaterialen. Soms vernuftig, soms kinderlijk.

Kies bij de inschrijving voor de volgende workshop: 1.11 of 2.11 of 3.11

Uitgebreide inhoudelijke informatie.

Workshops en informatiemarkt

Na de lezing van Marcel zijn er dertig workshops, lezingen en inspirerende praktijkvoorbeelden van specialisten of collega’s, waar je in drie rondes uit kunt kiezen.

Tussendoor kun je terecht op de informatiemarkt. Daar zie je de nieuwste materialen en methodes, en maak je kennis met deskundigen uit verschillende organisaties.

In de stand van HJK kun je in gesprek gaan met verschillende experts en krijg je de special ‘Mediawijsheid’ gratis mee naar huis. En de AOb is ook ruim vertegenwoordigd met onderwijsspecialisten om eventuele vragen over actuele onderwerpen te beantwoorden.

Interesse in de clinics ‘Verrassend anders’? Kies bij de inschrijving voor de volgende workshop: 1.11 of 2.11 of 3.11