maart en april

Zwijsen

Inspiratiemiddagen Veilig leren lezen 2019

Speciaal voor alle gebruikers van Veilig leren lezen organiseert uitgeverij Zwijsen in maart en april vijf inspiratiemiddagen. Laat je inspireren tijdens de verschillende workshops en lezingen van auteurs en experts.

Ook ontvang je praktische tips, kun je al jouw vragen stellen en deel je je ervaringen met andere leerkrachten. Je wordt getrakteerd op nieuwe inzichten en ideeën en natuurlijk ontvang je na afloop een goedgevulde goodiebag!

Wanneer & waar?

  • 13 maart, Hotel Van der Valk, Oostzaan
  • 20 maart, Congrescentrum Orpheus, Apeldoorn
  • 3 april, Hotel Van der Valk, Assen
  • 10 april, NH Koningshof, Veldhoven
  • 17 april,  Hotel Babylon, Den Haag

Programma

14:00 – 14:30 uur: Inloop
14:30 – 14:40 uur: Opening
14:45 – 15:35 uur: Keuzesessie 1
15:45 – 16:35 uur: Keuzesessie 2
16:35 – 16:55 uur: Pauze
17:00 – 17:50 uur: Keuzesessie 3
17:50 – 18:00 uur: Afsluiting

Boeken- en spellenstand: in onze stand zijn diverse boeken en spellen te koop die aansluiten bij Veilig leren lezen.
Let op: er is geen pinapparaat aanwezig.

Negen inspirerende lezingen en workshops

De bijeenkomst bestaat uit drie sessies naar keuze. Per ronde kun je kiezen uit een van de negen beschikbare lezingen en workshops.

Juf, mag ik een boek?

Sommige kinderen zijn verslaafd aan lezen, maar dat geldt zeker niet voor elk kind. Hoe kun je nu ook díe kinderen met plezier laten lezen? Aan de hand van de thema’s praten – kiezen – lezen krijg je praktische tips die je direct kunt toepassen in je klas.

Lezing door Ed Koekebacker, auteur van Veilig leren lezen.

Duik mee in de automatiseerlijn

Ontdek hoe de unieke automatiseerlijn van Veilig leren lezen in elkaar steekt. Wat zijn de bouwstenen van een sterke automatiseerlijn? Waarom zijn ze belangrijk als motor voor een geautomatiseerde lees- en spellingontwikkeling? Hoe zijn ze vertaald in de kim-versie van Veilig leren lezen? In deze lezing leer je de automatiseerlijn effectief en bewust in te zetten, zodat je het beste uit elk kind kunt halen.

Lezing door Astrid Geudens of Ingrid van Loosbroek, auteurs van Veilig leren lezen.

Blokschrift of verbonden schrift?

Houdt deze vraag ook op jouw school de gemoederen bezig? Feiten en fictie over verbonden schrift en blokschrift komen tijdens deze lezing naar voren. Ervaar waarom leren schrijven niet mag ontbreken in het onderwijs en ontdek de voor- en nadelen van verbonden schrift én blokschrift. Op basis hiervan kun je een weloverwogen keuze maken.

Lezing door Marion van der Meulen, auteur van Pennenstreken.

Van groep 2 naar groep 3

De overgang van groep 2 naar groep 3 kan voor jonge kinderen heel groot zijn. Hoe verklein je die overgang zo veel mogelijk én krijg je iedereen aan het begin van groep 3 meteen aan het lezen? Tijdens deze lezing ontvang je handvatten voor een gestroomlijnde overgang naar groep 3.

Lezing door Anouk Hofstee, methodespecialist Zwijsen Plus.

Spelend en bewegend leren

Wil je meer beweging in je leeslessen? Wil je het lezen nog dynamischer maken? En de betrokkenheid en motivatie bij kinderen stimuleren? Deze interactieve workshop besteedt aandacht aan verschillende werkvormen uit de praktijk die je direct in je klas kunt toepassen. De workshop is gebaseerd op de serie artikelen ‘Tips spelend leren’ in Digiregie in de kim-versie.

Workshop door Limke Rolf, methodespecialist Zwijsen Plus.

Hoe vind ik er de tijd voor?

Elke leerkracht van groep 3 herkent dit wel: het is zoveel, er zijn zoveel leuke ideeën en materialen. Maar hoe krijg je dat in de beschikbare tijd georganiseerd? Hoe doen anderen dat? In deze workshop wisselen we ideeën uit en geven we handige tips die je ondersteunen bij het maken van de juiste keuzes, het plannen en het organiseren.

Workshop door Susan van der Linden, auteur Veilig leren lezen en Inge Feleus,  methodespecialist Zwijsen Plus.

Woordenschat wensen

(alleen voor gebruikers van Veilig leren lezen kim-versie)

In Veilig leren lezen is veel aandacht voor woordenschat. Maar wat doe je als je keuzes wilt maken of selectief wilt omgaan met het aanbod van woorden? In deze workshop ontvang je tips en materialen om het aanbod passend te maken.

Workshop door Marjon Verstappen, uitgever bij Uitgeverij Zwijsen.

Thematisch werken in groep 3

(alleen voor gebruikers van Veilig leren lezen kim-versie)

Wil je in groep 3 meer thematisch werken of doe je dat al? In deze workshop bieden we je praktische tips en handvatten om hier bij een volgend thema direct mee aan de slag te kunnen. Zo ervaar je dat juist de integratielessen zich hier goed voor lenen.

Workshop door Tanja Riebroek en Louise Lichtendahl, onderwijsadviseurs HCO (Haags Centrum voor Onderwijsadvies).

Methodepresentatie Veilig leren lezen kim-versie

(alleen voor gebruikers van Veilig leren lezen 1e en 2e maan-versie)

Ontdek de nieuwste versie van Veilig leren lezen! Nieuwe praktijkervaringen en wetenschappelijke inzichten hebben geleid tot Veilig leren lezen kim-versie. In deze presentatie laten we je zien wat de belangrijkste verschillen zijn en waarom de kim-versie tot nóg betere resultaten leidt.

Presentatie door methodeadviseur van Zwijsen.