29 mei 2019 Ochten

Vergroot je creatieve hart

'Met Hart- en Ziel'-inspiratiemiddag Actief Creatief

Creativiteit is onderdeel van mens zijn. Het inspireert, prikkelt en verrast. Het helpt ons om grenzen te verleggen, onszelf te vernieuwen én het maakt ons blij. Creativiteit vraagt om regelmatig onderhoud: je kunt het oppoetsen zodat het meer glans krijgt.

Dat is precies wat we gaan doen – op woensdag 29 mei in Ochten tijdens de inspiratiemiddag Actief Creatief! Dompel jezelf onder in 1000 m2 onderwijsinspiratie, bekijk, vergelijk, voel, maar vooral: probeer zelf uit! En loop met nieuwe ideeën de deur uit die je de volgende dag in je groep kan inzetten. Deze middag is Hartje Ochten het centrum van creativiteit in Nederland voor iedereen werkzaam in de kinderopvang en het basisonderwijs. Zorg dat je er bij bent!

Het programma

De middag start om 14.30 uur en eindigt om 17.30 uur. Voor een drankje en hapje wordt gezorgd.

TijdActiviteit
14.00 – 14.30 uurOntmoet elkaar
14.30 – 14.40 uurTrap af
14.40 – 15.10 uurOpening: Be more Pippi

Iedereen kent Pippi Langkous. Maar niet iedereen kent Annika. En dat terwijl ze samen hun avonturen beleven. Annika is saai. Annika ziet problemen. Pippi doet lekker wat ze zelf wil. Dat is veel interessanter én blijft veel beter hangen. Dus: laat de Pippi in je groeien!

Door: Corien Koning. Corien is een creative inspirator & sparkler bij Ratjetoe Creatieve Uitspattingen (bekijk de video boven).
15.15 – 17.30 uurVier rondes van 30 minuten.

Het perfecte plaatje

Fotograferen is leren kijken. Daardoor is het veel meer dan een leuk kiekje of een grappige selfie maken. Fotografie vraagt om creativiteit. Veel leerlingen, zeker in de bovenbouw, hebben een smartphone. Dus de tools zijn aanwezig!

Praktische tips en zelf uitproberen vormen de leidraad van de workshop. Je traint jezelf in hoe je kinderen creatief kunt laten kijken, ontdekt handige smartphone-functies en raakt thuis in bewerkings-apps. Het perfecte plaatje is niet alleen het eindproduct, maar zeker ook de weg daar naar toe!

Door: Else Loof fotografie. Naast freelance fotograaf is Else docent aan de fotovakschool en organiseert ze fotoworkshops en fotoreizen. Haar passie voor fotografie deelt ze graag met anderen om hen te inspireren om beter beeld te maken en beter om zich heen te kijken.
Verschil(der) mag er zijn

Stel je voor. Sven is diep verzonken in zijn creatie en bezig met de laatste puntjes op de i. Mariska wil een, in haar ogen geniale, toevoeging doen aan het kunstwerk en buigt zich naar het werkstuk toe.
Wat doet Sven?

Samen werken aan een gemeenschappelijk doel is veel meer dan ieder je eigen pad volgen. Het gaat over vertrouwen. In deze workshop ga je zelf voelen hoe dit werkt, aan de hand van een gezamenlijke schilderopdracht. Je gaat ontdekken hoe je dit proces zelf in je klassen op gang kunt brengen.

Door: Hilde Aalbers. Hilde geeft met haar creatieve bedrijf ‘BLOSSING’ schilderworkshops door het hele land. Het proces van samen creëren heeft haar speciale aandacht.
Pippi out of the box

Pippi staat voor avontuur, voor durf en voor lef. En ook wel voor gewoon lekker doen waar je zin in hebt. En dat spreekt kinderen natuurlijk aan. Wat niet wil zeggen dat we je gaan leren hoe je kinderen laat doen wat ze zelf willen. We gaan de positieve kanten belichten van ruimte voelen om te doen wat je hart je ingeeft. Daarmee openen we nieuwe deuren naar creativiteit. En niet alleen voor je leerlingen!

Door: Corien Koning, Ratjetoe Creatieve Uitspattingen.
Blij van klei

Als middel om te leren creëren is klei een beproefd recept. Het is tijd om hier een nieuwe dimensie aan toe te voegen!

We gaan klei tot leven brengen, in onze eigen filmproductie met klei-emoticons in de hoofdrol. Het gaat om kleur, materiaal, structuur en textuur – en tegelijk om verhaallijn, humor en creativiteit. Pak de regie!

Door: Havo i.s.m. Jacqueline Rekers, onderbouwconsulent bij de Rolf groep. Havo is een producent van creatieve verbruiksmaterialen voor school en hobby, waaronder hun eigen topmerk Creall.
17.30 uurNeem afscheid voor nu, maar houd contact!

Word jij ook zo blij van klei?

Praktische informatie

  • De middag vind plaats in de inspiratiespeeltuin van de Rolf groep, Mercuriusweg 14, Ochten.
  • Deze plek zal het toneel zijn van ontmoeten, inspireren, delen, uitproberen en leren. Kort, interactief, kernachtig, illustratief, met hapje en drankje en… staand! Want (inter)actie staat voorop.
  • De middag is kosteloos. Max. 4 aanmeldingen per school.

Meld je aan via de linkerzijde (web) of onderaan deze pagina (mobiel).

De inspiratiespeeltuin van de Rolf groep in Hartje Ochten.