NULL

Een groene toekomst

Duurzaamheid bij de Rolf groep

Binnen de Rolf groep worden er stappen gezet die bijdragen aan duurzaamheid, om zo de wereld een beetje mooier te maken. Maar ook om klimaatverandering tegen te gaan en de kinderen een eerlijke en groene toekomst te geven.

Om je te helpen met het maken van een duurzame keuze hebben wij bijvoorbeeld het: Een hart voor de toekomst keurmerk. Onze ambitie is om door samenwerkingen met duurzame leveranciers dit keurmerk aan steeds meer producten te verbinden!

Ga direct naar:

Een hart voor de toekomst keurmerk

Binnen de Rolf groep hebben wij het ‘Een hart voor de toekomst’ keurmerk. Het keurmerk bestaat uit duurzaamheidscriteria waar producten aan moeten voldoen.  Zodra producten aan al deze criteria voldoen krijgt het product het ‘Een hart voor de toekomst’ keurmerk. Op deze manier kan jij een steentje bijdragen aan een duurzame toekomst!

De aantoonbare duurzaamheidscriteria zijn:

  • Kind veilige productie
  • Veilig in het gebruik door kinderen
  • Gemaakt van recyclebare en/of gerecyclede materialen
  • Lage CO2 footprint

Benieuwd naar ons duurzame aanbod? Bekijk het op de webshop

Duurzame voorbeelden uit ons assortiment

Als leverancier van het basisonderwijs heeft de Rolf groep haar blik altijd op de toekomst gericht. Met al onze producten en diensten dragen we immers bij aan de opleiding van de generaties die na ons komen. Generaties die ook recht hebben op een schone en gezonde leefwereld. Vandaar dat je in ons assortiment steeds meer duurzame en recyclebare producten kunt vinden, van ICT en duurzaamheid tot duurzaamheid in AR lessen.

ICT en Duurzaamheid

Apple is één van de grootste en meeste bekende IT bedrijven in de wereld. Qua duurzaamheid is Apple niet alleen erg ambitieus, ze passen het ook direct toe in de praktijk. Zo gebruiken ze bij het bouwen van de iPads, 100% gerecycled aluminium.
Het uiteindelijke doel van Apple is om in 2030, 100% gerecyclede en hernieuwbare materialen te gebruiken in al hun producten en verpakkingen. Want als je iets maakt, hoeft dat niet ten koste te gaan van de planeet.

Duurzaamheid AR lessen

Duurzaamheid en duurzame energie zijn belangrijke thema’s in onze maatschappij en ook voor kinderen op de basisschool. Wat zijn fossiele brandstoffen en hoe zit het met de uitstoot van CO2? Welke duurzame alternatieven zijn er voor olie, kolen en gas? Kinderen maken in deze lessen op een interactieve manier kennis met windenergie, waterkracht, zonne-energie en de kerncentrale.

Duurzame school- en kantoorartikelen

Er valt meer te verduurzamen dan je misschien op het eerste oog zou denken. Gelukkig is duurzaamheid tegenwoordig ook niet meer zo moeilijk, zelfs met relatief kleine stapjes kunt u al een wereld van verschil maken. Zo zijn al onze schriften gemaakt van chloorvrij FSC-gecertificeerd papier. FSC® is het keurmerk voor verantwoord bosbeheer. Door dit product te kiezen, draag je bij aan het behoud van bossen wereldwijd.
Wist je dat er van bijna ieder denkbaar kantoorartikel inmiddels wel een milieuvriendelijke alternatief bestaat?

Duurzame creatieve oplossingen

Graag introduceren we een nieuw, verrassend product: Creall 1-2-3 paint. Deze bijzondere plakkaatverf bestaat voor 98% uit grondstoffen van natuurlijke oorsprong.  en voor 2% uit verantwoorde hulpstoffen. Creall levert deze verf in poedervorm, waardoor we de milieubelasting die het transport van waterhoudende producten met zich meebrengt verminderen. De verf kan gemakkelijk zelf aangemaakt worden met drinkwater. Eén zakje verfpoeder is voldoende voor circa 250 ml prima plakkaatverf.

Samenwerking met partners

Om duurzaamheid steeds meer te betrekken bij onze dagelijkse activiteiten werken wij samen met duurzame partners, zoals Biobuddi. Biobuddi streeft naar een betere toekomst door milieuvriendelijke producten te maken. In ons huidige assortiment bieden we verschillende producten van Biobuddi aan. Benieuwd naar deze producten, bekijk het op onze webshop.