Binnenkort springen duizenden kinderen weer op de fiets voor een nieuw schooljaar. Met onze Back2School tips ben je goed voorbereid en start je zorgeloos met het nieuwe schooljaar!

back2school_banner

De eerste weken van het nieuwe schooljaar worden de Gouden Weken genoemd. Deze weken zijn bepalend voor het creëren van een fijne sfeer in de groep.

back2school_banner2

Ga goed van start met je methodisch materiaal; zorg dat je de jaarlicenties op tijd bestelt. Kom je licenties tekort? Hieronder vind je per methode hoe je de licenties bestelt.

Alles telt Q

Wijziging bestelmodel
Met ingang van schooljaar 2023/2024 is het bestelmodel van Alles telt Q gewijzigd. Waar je voorheen een pakket per leerling bestelde, bestel je nu alle onderdelen los op basis van hoe jij met de methode werkt.

Start met het bestellen van een licentie per leerling. Klik hier om naar het bestelformulier te gaan. Vul in het formulier het totaal aantal leerlingen van alle groepen in die werken met Alles telt Q.

De bestelpagina voor foliomaterialen van Alles telt Q vind je hier.

Bestelhulp
Hulp nodig bij het bestellen van de foliomaterialen? Met de bestelhulp zie je precies welke materialen je moet bestellen bij jouw manier van lesgeven. Meer uitleg over het nieuwe jaarabonnement en een voorbeeldbestelling vind je hier.

Flits

De methodelicenties bij deze methode dien je sinds schooljaar 2022/2023 jaarlijks opnieuw te bestellen. Vergeet voor het aankomende schooljaar dus niet je licenties te bestellen. Je bestelt per leerling een licentie. Klik hier om naar de bestelpagina te gaan.

Junior Cloud

Lees meer op de website van Noordhoff.

Pit Taal & Spelling

De methodelicenties bij deze methode dien je jaarlijks opnieuw te bestellen. Vergeet voor het aankomende schooljaar dus niet je licenties te bestellen. Klik hier om naar de bestelpagina te gaan. Vul in het formulier het totaal aantal leerlingen van alle groepen in die werken met PiT taal en spelling.

Spelling op maat 2

De methodelicenties bij deze methode moeten sinds schooljaar 2022/2023 jaarlijks opnieuw worden besteld. Vergeet voor het aankomende schooljaar dus niet je licenties te bestellen. Je bestelt per leerling een licentie. Klik hier om naar de bestelpagina te gaan.

Taal op maat 2

De methodelicenties bij deze methode moeten sinds schooljaar 2022/2023 jaarlijks opnieuw worden besteld. Vergeet voor het aankomende schooljaar dus niet je licenties te bestellen. Je bestelt per leerling een licentie. Klik hier om naar de bestelpagina te gaan.

Wijzer! Verkeer, Aardrijkskunde, Geschiedenis, Natuur & Techniek

De methodelicenties bij deze methodes moeten sinds schooljaar 2022/2023 jaarlijks opnieuw worden besteld. Vergeet voor het aankomende schooljaar dus niet je licenties te bestellen. Je bestelt per leerling een licentie. Klik op de methodes om naar de bestelpagina te gaan:

Start je aankomend schooljaar met een nieuwe methode?

Vergeet dan niet om een implementatietraining aan te vragen. Met deze training haal je het maximale uit de nieuwe methode.

Klaar voor de Kinderboekenweek?

Thema 2023: Bij mij thuis

Wat een schitterend thema dit jaar! We inspireren je graag om er een succesvolle Kinderboekenweek van te maken.

Banner--webshop-kinderboekenweek

back2school_banner3

Voldoet de indeling aan je nieuwe groep en aan je plannen voor het komende schooljaar? Of kan het beter volgens jou? Deze overwegingen helpen je bij het maken van slimme keuzes voor het inrichten van het klaslokaal.

Inrichting onderbouw

Themahoeken zijn ultieme speel- en leerplekken voor jonge kinderen. Daarom is het belangrijk om een rijke speel- en leeromgeving te creëren die kinderen uitdaagt om over een bepaald onderwerp te leren.

Er zijn verschillende ontwikkelingsmaterialen beschikbaar die op veel verschillende manieren ingezet kunnen worden in de diverse hoeken.

Tip: De Onderbouwscan

Wil jij weten of jouw school de juiste ontwikkelingsmaterialen heeft om een rijke speelleeromgeving te creëren? Doe dan De Onderbouwscan. Met De Onderbouwscan krijg je zicht op de huidige speelleeromgeving en krijg je advies hoe je deze kan verrijken.

Lees meer: De Onderbouwscan geeft zekerheid.

Ontwikkelingslabels

De ontwikkelingslabels op de verpakkingen hebben allemaal een eigen kleur. Met de handige ontwikkelingslabels berg je de materialen makkelijk en overzichtelijk op. Tip: Label ook de kasten in je groep op kleur. Visualiseren helpt en ondersteunt jonge kinderen bij het zelfstandig werken en opruimen! Lees hier hoe je jouw kasten handig en overzichtelijk inricht.

Heb je interesse in de ontwikkelingslabels? Neem dan contact op met onze klantenservice.

ontwikkelingslabels_2

Tips per hoek

Hoe richt ik de bouw/ techniekhoek in?

De techniekhoek is een belangrijke speel- en leeromgeving voor jonge kinderen. Hier maken we ze, spelenderwijs, bekend met de huidige, technologische maatschappij. Door hier op jonge leeftijd mee te beginnen zorgen we ervoor dat kinderen zich comfortabeler voelen bij techniek en kennis makkelijker oppakken. Wij bieden je graag de inspiratie voor een prikkelende techniekhoek.

Lees meer over hoe je van je techniekhoek een uitdagende omgeving maakt

Hoe richt ik de huishoek in?

De huishoek speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van jonge kinderen. Door thuissituaties na te spelen in de huishoek leren kinderen veel over het dagelijkse leven. Hierbij is het van belang dat de huishoek herkenbaar is. Voor het inrichten van een herkenbare en duurzame huishoek denken we graag met je mee!

Lees meer over hoe je van je huishoek een inspirerende omgeving maakt

Hoe richt ik de boekenhoek in?

De boekenhoek is dé plek waar kinderen de wil om te kunnen lezen ontwikkelen. Dit is belangrijk voor de latere leesontwikkeling. Laat je inspireren:

Meubilair passend bij iedere themahoek

Het juiste meubilair heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van de kinderen én stimuleren de kinderen om zich te ontwikkelen, te ontdekken, te spelen en te leren.

Hoe creëer je aantrekkelijke themahoeken?

HJKdag_visual1

Ben je nog niet helemaal klaar voor de start van het nieuwe schooljaar?

Bestel materialen en methodes in de webshop

Bestel in de webshop